Πράξη αναζωογόνησης του Άλσους Αγίας Τριάδας στο Δήμο Βύρωνα
Εκτεταμένες φυτεύσεις για την αύξηση του ισοζυγίου πρασίνου στο δήμο Βύρωνα.
Οο Δήμος Βύρωνα πραγματοποίησε την πρώτη φάση αποκατάστασης και ενίσχυσης της βλάστησης στο Άλσος της Αγίας Τριάδας, με τη φύτευση εκατοντάδων δένδρων και θάμνων. Πρόκειται για μια ουσιαστικήπαρέμβαση, καθώς οι κακοκαιρίες «Μήδεια» (Φεβρουάριος 2021) και «Ελπίς» (Ιανουάριος 2022) είχαν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στη χλωρίδα της περιοχής, χωρίς να έχουν γίνει έως σήμερα ενέργειες αναπλήρωσης, σύμφωνα με όσα αναφέρει η δημοτική αρχή.
Αύξηση του ισοζυγίου πρασίνου
Η πρωτοβουλία αυτή είναι η αρχή ενός σχεδίου αναβάθμισης του πρασίνου του Άλσους, το οποίο θα συνεχιστεί με δεύτερη φάση δενδροφυτεύσεων. Παράλληλα, αντίστοιχη δράση προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα στο Άλσος Αχ. Γεωργούτσου (Ανάληψης), ενισχύοντας περαιτέρω το πράσινο της πόλης μας.
«Η αποκατάσταση και αναβάθμιση των αλσών μας και εν γένει του πρασίνου στην πόλη μας είναι προτεραιότητα. Στόχος μας είναι ένας Βύρωνας πιο πράσινος, πιο βιώσιμος και πιο ανθεκτικός στις προκλήσεις της εποχής», δήλωσε ο Δήμαρχος Αλέξης Σωτηρόπουλος.
- Συνταγή: Ζυμαρικά με φέτα και ντοματίνια
- Συναγερμός σε σχεδόν όλη την Ουκρανία λόγω ρωσικών επιθέσεων
- Ιράν: Μαίνεται ο πόλεμος, παρά τα λεγόμενα Τραμπ – Στο στόχαστρο μπαίνουν ενεργειακές υποδομές
- Στην πυρά: Επτά τροφές που καίνε το λίπος
- Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη – Ο καιρός την 25η Μαρτίου
- Οταν τα γκαράζ μετατρέπονται σε αποθήκες

