Formula 1: Η RB επιβεβαίωσε το νέο όνομά της για το 2025
Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των οδηγών της ομάδας, αυτή δεν έχει «κλειδώσει», καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί η παραμονή του Λίαμ Λόσον μετά το τέλος της χρονιάς
Ο επικεφαλής της RB, Λοράν Μεκίς, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα θα αλλάξει όνομα για τη σεζόν του 2025 στη Formula 1. Υπενθυμίζεται ότι η «μικρή» ομάδα της Red Bull «έτρεξε» για 14 σεζόν στο πρωτάθλημα ως Toro Rosso, πριν μετονομαστεί σε AlphaTauri το 2020.
Φέτος άλλαξε γι’ ακόμη μια φορά όνομα, προκειμένου να αποκαλείται RB, ωστόσο την επόμενη χρονιά θα λέγεται Racing Bulls. «Η ομάδα μας είναι η Visa CashApp Racing Bulls» δήλωσε ο Μεκίς στο «Sky F1″, όταν ρωτήθηκε πως θα λέγεται η ομάδα την επόμενη χρονιά, και πρόσθεσε: «Όχι RB, Racing Bulls».
Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των οδηγών της ομάδας, αυτή δεν έχει «κλειδώσει», καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί η παραμονή του Λίαμ Λόσον μετά το τέλος της χρονιάς, εν μέσω φημολογίας περί «προαγωγής» του Νεοζηλανδού στη Red Bull. Γι’ αυτό το θέμα τόνισε ο Μεκίς.
Τι είπε ο Μέκις για την RB στη Formula 1
«Όσο και αν υπάρχει θόρυβος έξω από την ομάδα, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι οι οδηγοί μας εξελίσσονται αρκετά καλά με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνονται ελκυστικοί για τη Red Bull Racing. Αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε – επομένως, όταν αρχίζουμε να ακούμε φήμες ότι πηγαίνουν αλλού, αυτά είναι πραγματικά καλά νέα».
Αναφορικά με τον Φράνκο Κολαπίντο της Williams, για τον οποίο υπάρχει φημολογία ότι είναι υποψήφιος προς ένταξη στην RB, ο Μεκίς εμφανίστηκε διστακτικός για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης αυτής της μετακίνησης, υπογραμμίζοντας:
«Αναφορικά με τον Φράνκο, είναι φυσικό να τον σκέφτονται πολλές ομάδες. Όσον αφορά εμάς, είμαστε μια ομάδα που λειτουργεί ως (πρόγραμμα) εξέλιξης νεαρών οδηγών και ως εκ τούτου η εστίασή μας είναι σε αυτό. Εάν και όταν υπάρχει μια ευκαιρία για άλλους οδηγούς να πάνε στη μεγαλύτερη ομάδα, είναι μόνο καλά νέα γι’ αυτήν την ομάδα».
- Νίκος Ανδρουλάκης: «Εκτός από διεφθαρμένη, είστε και μια κυβέρνηση τσίρκο»
- Έχεις τα χρώματα, έχεις τα πινέλα: Τα όνειρα και η ελπίδα «γεννιούνται» στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη
- Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: ΕΔΕ για τον αιφνίδιο θάνατο του 3χρονου αγοριού
- Άρης: Παρελθόν ο Πέδρο Άλβαρο
- Πρωτοποριακή κρυπτογράφηση με κβαντικά κλειδιά δοκιμάζεται στον «Δημόκριτο» και το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»
- Έχοντας μαζί τους φίλους του, στιγμές γεμάτες αγάπη: Οι τελευταίες ημέρες του Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ



