Αυτό είναι το λογότυπο του μετρό της Θεσσαλονίκης που ξεκινάει τη λειτουργία του σε 17 ημέρες
Η λειτουργία του μετρό της Θεσσαλονίκης θα αλλάξει τη συγκοινωνιακή εικόνα της πόλης, όπως είπε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Τα αποκαλυπτήρια του λογότυπου του μετρό της Θεσσαλονίκης έγιναν το πρωί της Τετάρτης στην συμπρωτεύουσα παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.
Όπως θα δείτε και στις εικόνες το λογότυπο αποτελείται από το πεζό γράμμα «μ» μέσα σε έναν κύκλο που θυμίζει τα τούνελ του μετρό.
Μέσα στον κύκλο αναγράφεται και η λέξη «metro» που συμβάλλει στην άμεση κατανόηση της ταυτότητας από τους ξένους τουρίστες.
Το γράμμα «μ» παρμένο από την εποχή του Βυζαντίου έρχεται να αποτυπώσει την ιστορία της Θεσσαλονίκης και να δέσει στην σημερινή εποχή μέσα από ένα σύγχρονο μέσο μαζικής μεταφοράς όπως είναι το μετρό.
Αντίστροφη μέτρηση
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας σε 17 ημέρες θα αρχίσει η λειτουργία του μετρό η οποία θα αλλάξει την συγκοινωνιακή εικόνα της Θεσσαλονίκης.
«Ένα έργο που έρχεται να αλλάξει την καθημερινότητα της πόλης. Ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών εργαζόμαστε για να παραδώσουμε ένα ποιοτικό και τεχνικά άρτια έργο», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.
Όσον αφορά το λογότυπο ανέφερε ότι «το ζητούμενο ήταν η δημιουργία μιας ταυτότητας που θα προσδώσει σε ένα υπερσύγχρονο έργο την ιστορικότητα της Θεσσαλονίκης. Να συνδυάζει την παράδοση με τη μοντέρνα αισθητική και λειτουργικότητα».
Ο Χρήστος Σταϊκούρας με το λογότυπο του μετρό
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Νίκος Ταχιάος τόνισε ότι το λογότυπο είναι ουσιαστικά η ταυτότητα της πόλης επισημαίνοντας ότι οι ταυτότητες των μετρό αντανακλούν την ταυτότητα των πόλεων και ανέφερε ως παράδειγμα ότι η γραμματοσειρά New York προέρχεται από τη γραμματοσειρά του λογοτύπου του μετρό της Νέας Υόρκης.
- Ιράν: Εκτοξεύονται πετρέλαιο και φυσικό αέριο μετά από πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές
- LIVE: Μπράγκα – Φερεντσβάρος
- City Hub Events: East Macedonia Thrace Forum IV
- Το σχήμα επιβράβευσης Nova, σε συνεργασία με το PADU, διευρύνεται με νέες συνεργασίες στον χώρο της εστίασης
- Ελβετία: Ένας νεκρός μετά από πτώση τελεφερίκ σε χιονοδρομικό κέντρο
- Πέγκυ Σταθακοπούλου: «Δυσκολεύτηκα να κάνω παιδί στα 44, το ήθελα τόσο πολύ»



