Η ποινή αποκλεισμού του Πολ Πογκμπά για χρήση απαγορευμένων ουσιών μειώθηκε από τέσσερα χρόνια σε 18 μήνες, όπως ανακοίνωσε το αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο (CAS). Ετσι ο Γάλλος σταρ έχει το δικαίωμα για να αγωνιστεί με τη φανέλα της Γιουβέντους από τον προσεχή Μάρτιο, αλλά σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ δεν πρόκειται να παίξει ξανά στη στη Serie A.
Τα σχετικά ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο Τιάγκο Μότα δεν τον υπολογίζει και η διοίκηση της Γιουβέντους θέλει ν’ απαλλαγεί από τα δέκα εκατ. ευρώ που του δίνει κάθε χρόνο, έτσι αναμένεται να λυθεί άμεσα το συμβόλαιο του και να μείνει ελεύθερος. Ο μάνατζερ του είναι ήδη σ’ επαφές για να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ ή στη Σαουδική Αραβία, αλλά στη Γαλλία κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον της Μαρσέιγ.
Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα «Foot mercato» υποστηρίζει πως η ομάδα της Μασσαλίας τού έχει ήδη προτείνει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027. Ο τεχνικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας, Μεχντί Μπενατιά, μίλησε στην αθλητική εφημερίδα του Τορίνο «Tuttosport» και δεν απέκλεισε το θέμα.
Τι λένε για τον Πογκμπά
«Ο Πογκμπά είναι ακόμη παίκτης της Γιουβέντους. Αρα δεν μπορώ να πω τίποτα. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι χαίρομαι που ένας μεγάλος παίκτς όπως ο Πολ θα επιστρέψει στο ποδόσφαιρο.»
Ο διεθνής Γάλλος μέσος τέθηκε σε αποκλεισμό από τον εθνικό οργανισμό αντιντόπινγκ της Ιταλίας (NADO Italia) το Σεπτέμβριο του 2023, αφού βρέθηκε θετικός σε DHEA – μια απαγορευμένη ουσία που αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης. Ο 31χρονος Πογκμπά έχει συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα μέχρι τον Ιούνιο του 2026. Το τεστ ντόπινγκ πραγματοποιήθηκε μετά τη νίκη της «Γιούβε» με 3-0 στις 20 Αυγούστου 2023, στην έναρξη της περσινής σεζόν.
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.