Βουλή: Ενός λεπτού σιγή για το θάνατο της Βάσως Παπανδρέου
Εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για το χαμό του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.
Ενός λεπτού σιγή κράτησε η Ολομέλεια της Βουλής μετά την γνωστοποίηση του θανάτου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Παπανδρέου.
«Έφυγε από τη ζωή η Β. Παπανδρέου, στέλεχος του ΠΑΚ στα νεανικά της χρόνια, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έδειχνε ενδιαφέρον και για τη τελευταία πολιτική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος και πρόσθεσε: «δεν έφυγε λεπτό από το χώρο μας, υπηρέτησε με συνέπεια το ΠΑΣΟΚ σε κορυφαίες θέσεις».
«Έχω να καταθέσω στο σώμα ότι ήταν πολιτικός με απαράμιλλο θάρρος στην άποψη της, που δεν διαπραγματευόταν ποτέ και πολύ δύσκολα υποχωρούσε από την άποψη της., Γι’ αυτό η κορυφαία της στιγμή στην θητεία στην ΕΕ ήταν το αντίπαλο δέος στις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις της Θάτσερ» συμπλήρωσε.
«Εκφράζουμε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα συλλυπητήρια μας για τη Β. Παπανδρέου. Προσωπικά τη γνώρισα στους αγώνες που έκανε για τη θέση της γυναίκας. Στο πολιτικό συμβούλιο γυναικών στα ζητήματα έμφυλης βίας και ισότητας φύλου με πρωτοποριακή ματιά δεν ξεχώριζε μεγάλους και μικρούς. Εύχομαι στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΣΟΚ να βρουν νέες γυναίκες να πάρουν τη σκυτάλη», είπε η Ρένα Δούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Βασίλης Οικονόμου, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση πρόσθεσε: «Συλλυπητήρια προς την οικογένειά της. Σημαντική προσωπικότητα για σειρά ετών, είχα τη τύχη να τη γνωρίζω προσωπικά και ήταν ανθρωπος και πολιτικός που κοσμούσε τα πολιτικά και κοινοβουλευτικά ήθη της χώρας».
Τα συλλυπητήρια τους έδωσαν εκ μέρους του ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης και της ΝΕΑΡ, η Σία Αναγνωστόπουλου.
- Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου – Προσέκρουσε σε μπάρες σιδηροδρομικής διάβασης
- Άρης: Απουσίες και ερωτηματικά για την ενδεκάδα κόντρα στον Ολυμπιακό
- Απεργία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις
- Δικηγόρος Τσιτσιπά: «Δεν οδηγούσε ο Στέφανος, αλλά ο πατέρας του»
- Μητσοτάκης: Εκβιασμοί μετά το «όχι» των αγροτών: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, τα μπλόκα υπονομεύουν τα αιτήματα
- Πυροβολισμοί στην παραλία Bondi της Αυστραλίας: Δύο άντρες υπό κράτηση και πολλαπλά θύματα, σύμφωνα με την αστυνομία
- To άσυλο και οι ιστορίες του
- Μισός αιώνας Star Wars – Η πρώτη επική ταινία του Τζορτζ Λούκας επιστρέφει στις σκοτεινές αίθουσες το 2027
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442