Βρετανία: Υπ΄ ατμόν ο Σούνακ μετά τη διαφαινόμενη συντριβή των Συντηρητικών
Η θητεία του Ρίσι Σούνακ ολοκληρώνεται με μια βαριά ήττα, καθώς οι Συντηρητικοί προβλέπεται να καταγράψουν τη χειρότερη επίδοσή τους από ιδρύσεως του κόμματος.
Για πρώτη φορά μετά τον Γκόρντον Μπράουν (2007-2010), ο αριθμός 10 της Ντάουνινγκ Στριτ θα έχει ένοικο έναν Εργατικό, τον Κιρ Στάρμερ, ο οποίος οδήγησε το κόμμα του σε θρίαμβο στις βρετανικές εκλογές, εξασφαλίζοντας ευρεία πλειοψηφία στο νέο κοινοβούλιο (στη φωτογραφία του Reuters/Temilade Adelaja, επάνω, ο Ρίσι Σούνακ αποχωρεί από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε, με τη συζυγό του, και προφανώς από την ηγεσία των Τόρις).
Μοιραία ο Ρίσι Σούνακ αναμένεται να παραιτηθεί από την ηγεσία των Τόρις
Η θητεία του Ρίσι Σούνακ ολοκληρώνεται με μια βαριά ήττα, καθώς οι Συντηρητικοί προβλέπεται να καταγράψουν τη χειρότερη επίδοσή τους από ιδρύσεως του κόμματος.
Πρόκειται ουσιαστικά για ολική ανατροπή του εκλογικού σκηνικού σε σύγκριση με το 2019, όταν ο Μπόρις Τζόνσον είχε ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων και ο Τζέρεμι Κόρμπιν είχε οδηγήσει τους Εργατικούς στη χειρότερη επίδοσή τους από το 1935.
Μοιραία λοιπόν ο Ρίσι Σούνακ αναμένεται να παραιτηθεί από την ηγεσία των Τόρις, αλλά οι επίδοξοι διάδοχοι – μεταξύ αυτών οι Πένι Μόρντοντ, Γκραντ Σαπς, Σουέλα Μπράβερμαν, Στιβ Μπέικερ, Ρόμπερτ Τζένρικ – αγωνιούν επί του παρόντος για τα αποτελέσματα στις εκλογικές τους περιφέρειες, αφού η επανεκλογή τους μόνο δεδομένη δεν θεωρείται, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Αντίδραση Στάρμερ
Στην αντίπερα όχθη, ο Κιρ Στάρμερ λίγο μετά την ανακοίνωση των exit poll εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσους ψήφισαν τους Εργατικούς.
Σε ανάρτησή του στο Χ, έγραψε: «Σε όλους όσους έκαναν εκστρατεία για τους Εργατικούς σε αυτές τις εκλογές, σε όλους όσους μας ψήφισαν και εμπιστεύτηκαν το αλλαγμένο μας Εργατικό Κόμμα – σας ευχαριστώ» (περισσότερα εδώ).
- Ζάκυνθος: 62χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε τη γειτόνισσά του – Οι συνεχείς καυγάδες με την 60χρονη Γερμανίδα
- O δείκτης Φορτούνη και η κουβέντα MVP για έναν τερματοφύλακα
- Δημήτρης Αλεξανδρής: «Δεν έχω πρόβλημα να μείνω μόνος»
- Συμφωνία Διαχειριστών και Κομισιόν για τον Κάθετο Διάδρομο
- Eurobank: Αυξημένοι οι κίνδυνοι για πληθωρισμό και ανάπτυξη λόγω Μέσης Ανατολής
- Στον τελικό ο Πρωτέας Βούλας, απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στην παράταση (vids)





