Ο Αλκαράθ «λύγισε» τον Σίνερ και πέρασε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός (3-2, vid)
Στον μεγάλο τελικό του Ρολάν Γκαρός βρίσκεται ο Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος επιβλήθηκε με 3-2 σετ του Γιανίκ Σίνερ.
Ο Κάρλος Αλκαράθ προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα που είχε διάρκεια 4 ώρες και 9 λεπτά, ο Ισπανός νίκησε με 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3 τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ, φτάνοντας στην επιτυχία στο τρίτο match point του πέμπτου σετ.
Ο πρωταθλητής του Australian Open, Σίνερ, ο οποίος τη Δευτέρα θα είναι το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, έδωσε μεγάλη μάχη, ξεκίνησε καλύτερα, ήταν λιγότερο νευρικός στην αρχή, αλλά τελικά υποκλίθηκε στον αντίπαλό του στο γήπεδο Philippe Chatrier.
Σπουδαία εμφάνιση και μεγάλη νίκη-πρόκριση για τον Κάρλος Αλκαράθ.
Μέχρι σήμερα υπήρχε «ισορροπία» στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (4-4). Ο 21χρονος Ισπανός, ο οποίος βρίσκεται στην αναζήτηση ενός τρίτου τίτλου σε Grand Slam μετά το US Open 2022 και το Wimbledon 2023, θα αντιμετωπίσει είτε τον Νορβηγό Κάσπερ Ρούουντ (Νο. 7), φιναλίστ των δύο τελευταίων τουρνουά, ή τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο.4).
Ο Κάρλος Αλκαράθ, 21 ετών και 33 ημερών, έγραψε Ιστορία για το ισπανικό τένις, καθώς έγινε το δωδέκατο μέλος της ανδρικής «ομάδας» σήμερα (7/6) που πέρασε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Το παιδικό όνειρό του απέχει μία νίκη για να γίνει πραγματικότητα. Ο Ισπανός τενίστας, είναι ο νεότερος επαγγελματίας που αγωνίστηκε σε τελικούς «Grand Slam» σε τρεις διαφορετικές επιφάνειες.
Η ανάρτηση για τον πρώτο τελικό του Αλκαράθ στο Ρολάν Γκαρός:
That first Roland-Garros final feeling 🙌🇪🇸#RolandGarros pic.twitter.com/kubKiXBLjt
— Roland-Garros (@rolandgarros) June 7, 2024
- Βέροια: «Έπαιζε με άλλα παιδιά, σκόνταψε και χτύπησε του κεφάλι του» – Τι λέει ο πατέρας του 7χρονου
- «Χρειάζονται μέτρα πριν η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη» – Πυρά από την αντιπολίτευση κατά κυβέρνησης για την ακρίβεια
- Φάμελλος: Η ανασύνθεση και ενότητα του προοδευτικού κόσμου είναι και απαίτηση και ανάγκη της κοινωνίας
- Χρυσός: Η χειρότερη εβδομάδα από το 1983 – Γιατί καταρρέει;
- Το μήνυμά του για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού έστειλε ο Ολυμπιακός
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 27 Μαρτίου