Πολλοί ήταν οι πρωταγωνιστές στην τρελή πορεία του Ολυμπιακού μέχρι την κορυφή του Conference League. Αναμφίβολα όμως το άστρο του Αγιούμπ Ελ Κααμπί έλαμψε περισσότερο από κάθε άλλο, με τον Μαροκινό φορ να γράφει ιστορία και να οδηγεί τους Πειραιώτες στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας τους.
Ο -σε λίγες μέρες- 31χρονος φορ ήταν ο «χρυσός» σκόρερ στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας φτάνοντας τα 14 γκολ φέτος στην Ευρώπη, χωρίς να υπολογίζονται τα προκριματικά.
Είναι μακράν από τον δεύτερο ο πρώτος σκόρερ φέτος στις διοργανώσεις της UEFA, αλλά έχει πετύχει και κάτι ακόμη εξίσου τρομερό.
Με τα 11 γκολ που πέτυχε στα νοκ-άουτ του Conference League ο Ελ Κααμπί έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των νοκ-άουτ των διοργανώσεων της UEFA σε μία σεζόν.
Στην πρώτη του μάλιστα συμμετοχή σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση αφού πριν έρθει στον Ολυμπιακό δεν είχε παίξει ποτέ ξανά.
Most goals scored in a single UEFA club competition knockout stage since the group stages were introduced:
Ο άσος του Ολυμπιακού άφησε πίσω του τρεις ποδοσφαιρικούς γίγαντες που κατείχαν μέχρι πρότινος την πρωτιά με δέκα γκολ έκαστος. Τον Κριστιάνο Ρονάλντο που είχε σκοράρει δέκα φορές τη σεζόν 2016-17 στα νοκ-άουτ του Champions League, τον Καρίμ Μπενζεμά που είχε κάνει το ίδιο το 2021-22 και Ρανταμέλ Φαλκάο το 2010-11 στο Europa League.
Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς για τι επίτευγμα μιλάμε από τον Ελ Κααμπί που μπορεί να αμφισβητήθηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του στον Ολυμπιακό, αλλά πλέον ανήκει και αυτός στους θρύλους του συλλόγου. Και όχι άδικα…
Ρεπορτάζ από τη Σερβία αναφέρει πως ο Ταϊρίκ Τζόουνς έχει έρθει σε συμφωνία στους προσωπικούς όρους με τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι Ερυθρόλευκοι έχουν στείλει ένα συγκεκριμένο μήνυμα στον Αμερικανό.