Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Οι μεγαλύτερες ανάσες του Ιμπόρα

Οι μεγαλύτερες ανάσες του Ιμπόρα

Ο Ισπανός μέσος είχε καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση του Conference League και βοήθησε πολύ τους «ερυθρόλευκους»

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League με την μεγάλη νίκη που πέτυχε στον τελικό επί της Φιορεντίνα με 1-0 και οι «ερυθρόλευκοι» πανηγυρίζουν μια τεράστια επιτυχία.

Οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού έδωσαν το 110% για να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα και ο Βιθέντε Ιμπόρα πρόσθεσε στην συλλογή του, το πέμπτο ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια τεράστια διάκριση, με τον Ισπανό μέσο ν’ απολαμβάνει στιγμές αποθέωσης στο τέλος του αγώνα, καθώς ο κόσμος του Ολυμπιακού φώναζε ρυθμικά το όνομα του Ιμπόρα, αναγνωρίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο την συμβολή του στην μεγάλη επιτυχία των «ερυθρόλευκων».

Ο πολύπειρος μέσος με την τόσο μεγάλη καριέρα και τα ευρωπαϊκά τρόπαια, έκανε εμφάνιση ζωής στα 35 του χρόνια, δίνοντας μάχη για να φτάσει ο Ολυμπιακός στην κατάκτηση του τροπαίου.

Κι όπως ο Γιόβετιτς, έτσι και ο Ισπανός είχε παίξει σαν αλλαγή εναντίον του Παναθηναϊκού στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος και είχε βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του.

Ο Μεντιλίμπαρ περίμενε πως και πως για να δει τον βαθμό ετοιμότητας του Ισπανού χαφ και τελικά αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει στην αρχική εντεκάδα του Ολυμπιακού στον τελικό.

Και ο Ιμπόρα φρόντισε να δικαιώσει τον συμπατριώτη του προπονητή, καθώς έδωσε μεγάλες «μάχες» στον χώρο της μεσαίας γραμμής και όχι μόνο.

Ο τρόπος με τον οποίο έπαιξε ο Ισπανός άσος στον τελικό, αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση, καθώς οι συμπαίκτες του έβλεπαν έναν παίκτη με τις δικές του διακρίσεις, να παλεύει για κάθε εκατοστό γηπέδου με αστείρευτες δυνάμεις.

Ναι, ο Ιμπόρα που πριν έρθει ο Μεντιλίμπαρ δεν έβρισκε χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, είχε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου για την ομάδα του λιμανιού.

Και θα πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι ο έμπειρος χαφ έχει μεγάλη συμμετοχή και στην φάση του γκολ του Ελ Κααμπί, καθώς νίκησε στον αέρα τον αντίπαλό του, πήρε την κεφαλιά κι έδωσε την πάσα στον Έσε για να κάνει την σέντρα.

Ο Ιμπόρα φύλαγε τις μεγαλύτερες ανάσες του για το τέλος και δικαίως αποθεώθηκε από τους οπαδούς των ερυθρόλευκων.

Sports in

Οι εντυπωσιακές ενέργειες των «μικρών» και τα… χορευτικά του Τσικίνιο στην Ολλανδία (vid)

Δείτε φάσεις και γκολ από τη χθεσινή (25/7) προπόνηση του Ολυμπιακού στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024