Συναντήθηκε ο Κεφαλογιάννης με τον Μπελέρη στις φυλακές – «Στο τέλος θα είναι ο νικητής»
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο Φρέντι Μπελέρης «μάχεται με όπλα του την αλήθεια και την αγνή πατριωτική του αγάπη για τον τόπο του»
Τον Φρέντι Μπελέρη στις φυλακές Φιερί, στην Αλβανία, επισκέφτηκε για τέταρτη φορά, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αλβανίας και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Μετά τη συνάντησή του με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας και συνυποψήφιό του, Φρέντι Μπελέρη στις φυλακές Φιερί, όπου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, άδικα κρατείται, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι ο Φρέντι Μπελέρης «μάχεται με όπλα του την αλήθεια και την αγνή πατριωτική του αγάπη για τον τόπο του».
Αναλυτικά η δήλωση του Μανώλη Κεφαλογιάννη:
«Ο Φρέντι Μπελέρης συνεχίζει τον υπερήφανο αγώνα του για τη Ελληνική Εθνική Μειονότητα, για τους Χειμαρριώτες. Παραμένει εδώ και ένα χρόνο κρατούμενος. Μία σαθρή και έωλη κατηγορία, μία άδικη απόφαση τον κρατά παράνομα στις φυλακές.
Μάχεται με όπλα του την αλήθεια και την αγνή πατριωτική του αγάπη για τον τόπο του. Και είναι σίγουρο ότι στο τέλος αυτός θα είναι ο Νικητής.
Η Αλβανία είναι μια υπό ένταξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας όμως εξαρτάται από το σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Από την επίλυση του περιουσιακού ζητήματος στη Βόρεια Ήπειρο. Τον σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονιάς. Την άμεση απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη. Την ορκωμοσία του ως δημάρχου Χειμάρρας.
Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με Ψήφισμα του ζητά δίκαιη δίκη για τον Φρέντι Μπελέρη και την προστασία των περιουσιών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο.
Όλα αυτά έχουν καταστεί σαφή με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στην αλβανική πλευρά».
- Φως στο Τούνελ: Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας
- «Φοβάμαι να σας πω…» – Αντιφάσεις στις καταθέσεις των δύο 22χρονων για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
- Σοκ στην Βρετανία: Πρώην πολιτικός δηλώνει ένοχος για 48 κατηγορίες – Νάρκωνε και βίαζε την πρώην σύζυγό του
- Πώς οι ΗΠΑ απήγαγαν τον Μαδούρο μέσα σε δύο λεπτά: Ελικόπτερα, χαμηλές πτήσεις και πυρά στο Καράκας
- Αγρίνιο: Φωτογραφίες ντοκουμέντα από δολοφονία του 50χρονου κοινοτάρχη – Στα 10 με 15 μέτρα πυροβόλησε ο δράστης
- Η φιλοδοξία των Μαμντάνι για τη νέα τους, ιστορική κατοικία Gracie Mansion; Η τοποθέτηση μπιντέ