Ηράκλειο: Ξεβράστηκε ενάεριος στόχος και νόμιζαν ότι ήταν… drone από το Ιράν
Άδικα ανησύχησαν οι λουόμενοι, καθώς αποδείχθηκε ότι ήταν εναέριος στόχος που χρησιμοποιείται σε πεδία βολής για τη δοκιμή οπλικών συστημάτων
Η είδηση ότι το Ιράν επιτέθηκε με μη επανδρωμένα drones και πυραύλους στο Ισραήλ απασχολεί ολόκληρο τον κόσμο το τελευταίο 24ωρο. Αναμενόμενο είναι λοιπόν η ανησυχία να είναι εντονότερη στη χώρα μας που γεωγραφικά δεν απέχει πολύ από την Μέση Ανατολή που «βράζει» από χθες.
Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα Κυριακή (14/04) προκλήθηκε έντονη αναστάτωση σε παραλία του Ηρακλείου Κρήτης, όταν ξεβράστηκε από τη θάλασσα ένας εναέριος στόχος που χρησιμοποιείται σε πεδία βολής για τη δοκιμή οπλικών συστημάτων με τους λουόμενους, λόγω σύγχυσης, να νομίζουν ότι είναι… drone από το Ιράν.
Τρόμαξαν χωρίς λόγο τελικά – Τι ήταν και από πού ήρθε;
Όλοι απόρησαν και τρόμαξαν με τη σκέψη πως αντίκρισαν ένα… ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που είχε στόχο το Ισραήλ αλλά καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις που προστάτευαν την επιτιθέμενη χώρα με αποτέλεσμα να καταλήξει στη θάλασσα και να ξεβραστεί σε παραλία του Ηρακλείου.
Ωστόσο, αποδείχθηκε πως άδικα ανησύχησαν καθώς ήταν ένας εναέριος στόχος που χρησιμοποιείται σε πεδία βολής για τη δοκιμή οπλικών συστημάτων.
Προτού όμως μάθουν τι ακριβώς ήταν, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές για την περισυλλογή του, ενώ από μία πρώτη εξέταση εκτιμάται πως βρισκόταν για αρκετό καιρό στη θάλασσα, καθώς είχε έντονα τα σημάδια της σκουριάς στα μεταλλικά του μέρη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretaone.gr.
Για την ιστορία, πρόκειται για έναν στόχο που κατασκευάζεται από εταιρεία με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και προορίζεται για την εκπαίδευση των πληρωμάτων που επανδρώνουν αντιαεροπορικά συστήματα.
- Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. – Εντοπίστηκαν όπλα και σφαίρες στη λίμνη Μαραθώνα
- ΚΥΣΕΑ: Τα μέτρα της Ελλάδας μετά την επίθεση στο Ιράν – Αμερικανικοί στόχοι και ελληνικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή
- Τα συγχαρητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το Κύπελλο του πόλο
- Βουλή: Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων – Φωταγωγήθηκε το κοινοβούλιο
- Τέμπη: 19 συλλήψεις από τις 200 προσαγωγές στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
- Ο Ίθαν Χοκ ήταν κάποτε ο νεότερος υποψήφιος για Όσκαρ και τώρα ο γηραιότερος – «Σκέφτομαι τα χρόνια που περνούν»



