Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από 300 drones και πυραύλους εκτόξευσε το Ιράν κατά του Ισραήλ

Πάνω από 300 drones και πυραύλους εκτόξευσε το Ιράν κατά του Ισραήλ

Από το μπαράζ εκτοξεύσεων προκλήθηκαν μόνο μικρές ζημιές σε υποδομές στην αεροπορική βάση Nevatim.

Η διεθνής κοινότητα αναμένει εναγωνίως τις επόμενες κινήσεις μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ με 300 drones.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) όταν οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ανακοίνωσαν πως εξαπέλυσαν «εκτενή» επίθεση, με «drones και πυραύλους» εναντίον του Ισραήλ. Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η επίθεση από τους Ιρανούς ολοκληρώθηκε.

«Έντιμη Υπόσχεση»

Μία ώρα μετά την έναρξη της επιχείρησης, που βαφτίστηκε «Έντιμη Υπόσχεση», το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι εκτοξεύθηκε «πρώτο κύμα βαλλιστικών πυραύλων, με στόχους βαθιά στο εσωτερικό των κατεχόμενων εδαφών».

«Η επιχείρηση διεξάγεται σε ανταπόδοση των πολυάριθμων εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από το σιωνιστικό καθεστώς, ειδικά την επίθεση εναντίον του προξενικού τμήματος της πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στη Δαμασκό κατά την οποία έγιναν μάρτυρες τα μέλη ομάδας αξιωματικών και στρατιωτικών συμβούλων της χώρας μας στη Συρία», σημείωσε παράλληλα η κρατική τηλεόραση.

Το 99% κατερρίφθη

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως το 99% των μη επανδρωμένων αεροσκαφών καταρρίφθηκε πριν εισέλθει στον ισραηλινό εναέριο χώρο, προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν πλήρως λειτουργικές και συζητούν επιλογές για τη συνέχεια.

Σε τηλεοπτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι χαρακτήρισε «πολύ σοβαρές» τις ενέργειες του Ιράν και δήλωσε ότι «ωθούν την περιοχή προς την κλιμάκωση».

Όπως έγινε γνωστό, οι αμερικανικές και βρετανικές αεροπορικές δυνάμεις συμμετείχαν στην εξουδετέρωση των εναέριων απειλών πριν εισέλθουν στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Μέχρι στιγμής έχει γίνει λόγος μόνο για μικρές ζημιές στην αεροπορική βάση του Ισραήλ στο νότο, ενώ δεν έχουν αναφερθεί θύματα από το Ισραήλ.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024