Λονδίνο: Μεγάλη πυρκαγιά σε σπίτι – Έρευνες για αντισημιτικό έγκλημα μίσους
Συνελήφθη ένας 60χρονος ως ύποπτος
Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για μια πυρκαγιά σε σπίτι, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (20/3), στο ανατολικό Λονδίνο και εξετάζει αν επρόκειτο για αντισημιτικό έγκλημα μίσους.
Η Μητροπολιτική Αστυνομία πιστεύει ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε σκόπιμα και δήλωσε ότι ένας άνδρας ηλικίας 60 ετών που συνελήφθη ως ύποπτος κοντά στον τόπο της πυρκαγιάς έκανε απειλητικά και «φερόμενα αντισημιτικά» σχόλια όταν συνελήφθη.
Ο 60χρονος συλληφθείς υπέστη ελαφρά τραύματα από τη φωτιά και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο.
Τραυματίστηκαν τέσσερα ακόμη άτομα
Σύμφωνα με τον Guardian, τέσσερα ακόμη άτομα τραυματίστηκαν επίσης από το περιστατικό, αλλά κανενός η ζωή δεν απειλείται.
Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου δήλωσε ότι οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και περίπου 60 πυροσβέστες αντιμετώπισαν την πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε το ισόγειο και τον πρώτο όροφο του τριώροφου σπιτιού.
A man shouting antisemitic slogans set this house on fire 👇
This is not 1934 Berlin 🇩🇪
This is 2024 London 🇬🇧
pic.twitter.com/O2q5EQfGzS— Dr. Eli David (@DrEliDavid) March 22, 2024
Ο Διοικητής της Αστυνομίας, James Conway δήλωσε: «Λαμβάνουμε εξαιρετικά σοβαρά υπόψη μας τις περιπτώσεις αντισημιτισμού και για το λόγο αυτό διερευνούμε το περιστατικό ως πιθανό έγκλημα μίσους. Αναμφίβολα, αυτή η είδηση θα είναι εξαιρετικά ανησυχητική για τις εβραϊκές κοινότητές μας…».
«Δεν έχουμε καμία ένδειξη, σε αυτό το πολύ πρώιμο στάδιο, ότι το κίνητρο συνδεόταν με συγκεκριμένα τοπικά ή παγκόσμια γεγονότα» κατέληξε.
- Η σκοτεινή πίεση πίσω από τη Λάτσιο
- Πώς η γήρανση του πληθυσμού επιβαρύνει τα συνταξιοδοτικά συστήματα της Ευρώπης
- Ινδονησία: Πάνω από 900 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Στους 400 ανέρχονται οι αγνοούμενοι
- «Το κάνουν επίτηδες»: Η Σίντνεϊ Σουίνι ντύθηκε Mαρ-α-Λάγκο και όλοι λένε το ίδιο για την μεταμφίεση της
- Τρόλεϊ: Από την Κυριακή το ξήλωμα καλωδίων του δικτύου
- Live streaming: Ολυμπιακός – ΓΣ Περιστερίου



