Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Banksy: Άγνωστοι βανδάλισαν το έργο του στο Λονδίνο

Banksy: Άγνωστοι βανδάλισαν το έργο του στο Λονδίνο

Άγνωστοι αλλοίωσαν την τοιχογραφία που ζωγράφισε ο street artist Banksy στο βόρειο Λονδίνο

Πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα την Κυριακή 17 Μαρτίου, ο Banksy δημιούργησε μία τοιχογραφία στο πάρκο Φίνσμπουρι και την Δευτέρα επιβεβαίωσε με ανάρτηση του ότι πρόκειται για δικό του έργο. 

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το πρωί της Τετάρτης, ένας κάτοικος της περιοχής, ο Matt McKenna, είδε ότι στην τοιχογραφία που δημιούργησε ο street artist είχε διασκορπιστεί λευκή μπογιά, αλλοιώνοντας το έργο τέχνης.

Σημείωνεται δε ότι η τοιχογραφία απεικονίζει μία μάζα πράσινης μπογιάς ψεκασμένη σε έναν τοίχο πίσω από ένα κομμένο δέντρο για να μοιάζει με φύλλωμα, με ένα στένσιλ ενός ατόμου που κρατάει ένα λάστιχο πίεσης.

«Πραγματική ντροπή»

Ο Matt McKenna ανέφερε στο BBC London ότι είδε ότι η τοιχογραφία είχε αλλοιωθεί, ενώ έβγαζε βόλτα το σκύλο του. «Είναι πραγματικά κρίμα. Συνέβη μέσα σε μια νύχτα», είπε. Πρόσθεσε δε ότι: «Όταν εμφανίστηκε την Κυριακή, η σύντροφός μου το είδε και είπε ότι της άρεσε αρκετά πριν όλοι μιλήσουν γι’ αυτό.»

Πρόσθεσε δε ότι: «Στη συνέχεια, άρχισε η φημολογία ότι ήταν πιθανό να είναι του Banksy, στη συνέχεια ο ίδιος το επιβεβαίωσε αναρτώντας το στο Instagram. Έχει κάνει πολύ κόσμο να μιλάει και είναι ένα κομμάτι του Λονδίνου που είναι λίγο ξεχασμένο κατά καιρούς.»

Δείτε το βίντεο

Επιβεβαιώνει την κτήση του έργου

Ο Banksy προχώρησε σε ανάρτηση του έργου του, στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram προκειμένου να δείξει πως είναι ο δημιουργός του.

Η ανάρτηση του Banksy

Τι ανέφερε το συμβούλιο της περιοχής

Όπως συμβαίνει με πολλά από τα έργα του Banksy, το τελευταίο έργο προκάλεσε συζήτηση και ποικιλία απόψεων, μεταξύ άλλων από ορισμένους ακτιβιστές υπέρ της διατήρησης, οι οποίοι λένε ότι το δέντρο κλαδεύτηκε πάρα πολύ.

Πριν εμφανιστεί η λευκή μπογιά, το Συμβούλιο του Islington δήλωσε ότι η ομάδα αφαίρεσης γκράφιτι γνώριζε για το έργο τέχνης και δεν θα το αφαιρούσε. Η τοπική αρχή εξήγησε ότι η κερασιά που επέλεξε ο Banksy ήταν ηλικίας 40-50 ετών και σε φθίνουσα κατάσταση, με σήψη και ζημιές από μύκητες.

Σημειώνεται δε ότι το συμβούλιο της περιοχής πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για να προσπαθήσει να διατηρήσει το δέντρο ζωντανό και ότι θα πρέπει να ξαναβλαστήσει σε όλη την κόμη του.

Πώς ήταν και πώς έγινε το πάρκο στην περιοχή του νότιου Λονδίνου

Τι δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας για το κλάδεμα του δέντρου

Ο επικεφαλής της εταιρείας που ήταν υπεύθυνη για το κλάδεμα του δέντρου στο σημερινό του σχήμα για λογαριασμό του συμβουλίου δήλωσε ότι η ομάδα του χρησιμοποίησε μια «αρχαία μορφή κλαδέματος», γνωστή ως pollarding, όπου αφαιρούνται τα ανώτερα τμήματα του δέντρου.

Ο Lawrence-Thor Stephen, ο οποίος διευθύνει την Thor’s Trees, εξήγησε ότι η πρακτική αυτή περιόριζε την ανάπτυξη του δέντρου και εμπόδιζε τα αδύναμα κλαδιά να πέσουν. Είπε ότι ήταν ένας «πολύ καλός τρόπος για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του δέντρου» και ότι ήλπιζε ότι «θα ξεσπούσε με ανάπτυξη την άνοιξη»

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024