Γαύδος: Αποκλεισμένοι στο νησί 74 μετανάστες – Ανάμεσά τους 20 ανήλικα
Φιλοξενούνται χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό - Η δήμαρχος τόνισε τις περιορισμένες δυνατότητες που υπάρχουν στο νησί τον χειμώνα
Εβδομήντα τέσσερις μετανάστες κατέληξαν στη Γαύδο αργά το απόγευμα τις Κυριακής (28/1). Όλοι οι ενήλικες είναι άνδρες και οι υπόλοιποι είναι ένα 8χρονο κοριτσάκι και 19 ακόμα ανήλικα παιδιά από 12-16 ετών. Όλοι τους δηλώνουν Αιγύπτιοι.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι μετανάστες, που εντοπίστηκαν στην παραλία της Τρυπητής, είναι όλοι καλά στην υγείας τους, ενώ αναμένεται να παραληφθούν από το Λιμενικό, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
Φιλοξενούνται χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό
Ως τότε, φιλοξενούνται σε κενό κτήριο στο Κόρφου, με μόνο θερμαντικό μέσο μια ξυλόσομπα, χωρίς ωστόσο τον απαραίτητο εξοπλισμό: παπλώματα, κουβέρτες κ.λπ.
Η δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, τόνισε σε δηλώσεις της τις περιορισμένες δυνατότητες που υπάρχουν στη Γαύδο τον χειμώνα και εξέφρασε την ανησυχία της για τις αλλεπάλληλες αφίξεις μεταναστών στο ακριτικό νησί.
Πολλά παιδιά ανάμεσά τους
Ακόμα περισσότερο τώρα, που ο αριθμός τους είναι μεγάλος και ανάμεσά τους υπάρχουν πολλά παιδιά.
- Ιράν: ένας πόλεμος που ο Τραμπ δεν μπορούσε (και δεν μπορεί) να κερδίσει
- Γιατί η Νικόλ Έγκερτ εγκατέλειψε το Baywatch όταν ήταν η κορυφαία σειρά του πλανήτη
- Δολιοφθορές στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού καταγγέλλει Δημοτική Αρχή
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – «Κατακόκκινος» ο Κηφισός
- Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]
- Γράφει ιστορία ο Παπανικολάου: Έγινε τρίτος παίκτης με τα περισσότερα ματς στην Euroleague

