Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Εννέα πτώματα ξεβράστηκαν στις ακτές της Αττάλειας - Πιστεύεται ότι σχεδόν όλοι ήταν μετανάστες

Τουρκία: Εννέα πτώματα ξεβράστηκαν στις ακτές της Αττάλειας – Πιστεύεται ότι σχεδόν όλοι ήταν μετανάστες

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, πάνω από 3.000 άνθρωποι χάθηκαν στη Μεσόγειο το 2023 στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην ΕΕ

Τα πτώματα εννέα ανθρώπων ξεβράστηκαν σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας στις ακτές της νότιας Τουρκίας, η πλειονότητα των οποίων μπορεί να είναι μετανάστες που χάθηκαν στη θάλασσα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τις αρχές.

«Προσδιορίστηκε ότι τα παπούτσια και τα ρούχα που βρέθηκαν σε πέντε πτώματα είχαν κατασκευαστεί στη Συρία», ανέφερε χθες, Κυριακή, αξιωματούχος από το κυβερνείο της επαρχίας Αττάλεια, μετά τον εντοπισμό των έξι πρώτων σορών.

Εξετάσεις DNA διενεργούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να ταυτοποιηθούν οι σοροί

Άλλες δύο σοροί εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί της Δευτέρας στην ίδια επαρχία και άλλο ένα 200 χλμ. δυτικότερα, στη γειτονική επαρχία Μούγλα, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Σύμφωνα με το κυβερνείο της Αττάλειας, πέντε από τα πρώτα έξι πτώματα που ξεβράστηκαν στις ακτές μπορεί να ήταν μετανάστες που είχαν ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου για τον διάπλου από τον βόρειο Λίβανο ή τη νότια Συρία προς την Κύπρο, πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τον Δεκέμβριο σκάφος με 90 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ

Η πρεσβεία του Λιβάνου στην Άγκυρα είχε ανακοινώσει στις 11 Δεκεμβρίου πως ένα σκάφος, που είχε αναχωρήσει από αυτή τη ζώνη με 90 επιβαίνοντες, είχε εξαφανιστεί από τις οθόνες των ραντάρ.

Οι τουρκικές αρχές εκτιμούν ότι ένα από τα πτώματα που ξεβράστηκαν στην Αττάλεια μπορεί να ήταν μία νεαρή γυναίκα από την Τουρκία που είχε εξαφανιστεί από τις αρχές Ιανουαρίου σε αυτή την παράκτια πόλη.

Εξετάσεις DNA διενεργούνται σήμερα, σύμφωνα με τον Τύπο.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), περισσότεροι από 3.000 μετανάστες εξαφανίστηκαν κατά τον διάπλου της Μεσογείου το 2023, ο μεγαλύτερος απολογισμός από το 2017.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024