Ξεκινάει το Αστικό Σχολείο Ποταμού
Νέο χώρο πολιτισμού θα αποκτήσουν τα Κύθηρα.
Νέο χώρου πολιτισμού αποκτάει ο Δήμος Κυθήρων. Αφορά το έργο «Επισκευή και Αλλαγή Χρήσης Παλαιού Σχολείου Αγγλοκρατίας (Αστικόν) σε Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στον Ποταμό Κυθήρων».
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 325.000€ με το ΦΠΑ και το ποσό της σύμβασης μετά την επιτευχθείσα έκπτωση είναι 295.961,85€. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα CLLD/LEADER, μέσω του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων.
Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 6 μήνες.
Η αποκατάσταση του εμβληματικού Αστικού Σχολείου Ποταμού, ενός εξαίρετου αρχιτεκτονικού δείγματος της Αγγλοκρατίας των Κυθήρων, αποτελούσε για πολλές δεκαετίες πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ωστόσο, η ουσιαστική ενασχόληση του Δήμου με το έργο αυτό ξεκίνησε το 2015, όταν το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την αλλαγή χρήσης του κτιρίου και την μετατροπή του σε αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ακολούθησε μια μακρά γραφειοκρατική διαδικασία μεταξύ Δήμου, Υπουργείου Πολιτισμού και Περιφέρειας, λόγω της ιδιαίτερης φύσης του έργου (προστατευόμενο μνημείο), με αποτέλεσμα την ένταξή του στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα CLLD/LEADER και τη δημοπράτησή του από το Δήμο.
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Θα εκτελεστούν μείζονες ανακαινιστικές εργασίες, όπως καθαιρέσεις τοιχοποιίας, νέοι χώροι υγιεινής, νέα στέγη, νέα κουφώματα, πλήρης ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση, αρχιτεκτονική διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, φυτεύσεις, μονώσεις, φωτισμοί, αστικός εξοπλισμός κ.λπ.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου, ο Δήμος και κατ΄ επέκταση όλοι οι τοπικοί πολιτιστικοί φορείς και δρώντες, θα αποκτήσουν έναν χώρο πολιτισμού και τεχνών, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρο το νησί.
- Στο εδώλιο και πάλι ο πατέρας Αντώνιος για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου – Διεκόπη η δίκη
- Κλείνει δημοτικό θέατρο και αναστέλλονται όλες οι παραστάσεις
- Ζάκυνθος: Υπέκυψε στα τραύματά του ο οδηγός του ΙΧ μετά το τροχαίο με σχολικό λεωφορείο
- «Ο Ανδρέας μέσα από τα μάτια των παιδιών του»: Γιώργος και Νίκος Παπανδρέου μιλούν για τον πατέρα τους
- Δεν τα βρίσκουν πουθενά: Στον «πάγο» το επετειακό reunion των Spice Girls
- Κατασκευή προστατευτικού στεγάστρου σε Ειδικό Δημοτικό Σχολείο



