Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες σχολικές εγκαταστάσεις στα Κύθηρα

Νέες σχολικές εγκαταστάσεις στα Κύθηρα

Ξεκινάνε οι διαδικασίες επέκτασης του Γυμνασίου και του Λυκείου στα Κύθηρα.

Άνοιξε ο δρόμος για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών στα Κύθηρα αφού, υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση των μελετών επέκτασης του Γυμνασίου και του Λυκείου Κυθήρων, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής.

Η συνολική δαπάνη με το ΦΠΑ (μετά την έκπτωση) ανέρχεται σε 117.345,54€ και η προθεσμία ολοκλήρωσης των μελετών είναι 210 ημερολογιακές ημέρες.

Θα εκπονηθεί το σύνολο των απαιτούμενων τεχνικών μελετών (Αρχιτεκτονική, Πολιτικού Μηχανικού, Η/Μ, Πυρασφάλειας, Προϋπολογισμός, Τεύχη Δημοπράτησης κ.λπ.), ενώ θα ληφθούν όλες οι προβλεπόμενες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις με μέριμνα του αναδόχου. Η κατασκευή του έργου, μετά την ολοκλήρωση των μελετών, θα ενταχθεί στο νέο ΠΕΠ Αττικής.

Έργο παγκυθηραϊκής σημασίας
Με αφορμή την έναρξη των μελετών, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 
“Μια σημαντική δέσμευσή μας γίνεται πράξη. Η κτιριακή επέκταση του Γυμνασίου και του Λυκείου αποτελεί αίτημα της σχολικής κοινότητας εδώ και πολλά χρόνια. Η Δημοτική μας Αρχή εργάστηκε μεθοδικά και με σύνεση και μετά από μια μακρά γραφειοκρατική διαδικασία, κατέστη εφικτή η χρηματοδότηση των μελετών, η δημοπράτησή τους και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
Ένα έργο παγκυθηραϊκής σημασίας παίρνει το δρόμο του. Επόμενος μεγάλος στόχος μας, που αφορά την εκπαιδευτική κοινότητα, η κατασκευή ενός σύγχρονου Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο του νησιού, που θα αναβαθμίσει την πρωτοβάθμια παιδεία και θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Συνεχίζουμε με πίστη και πρόγραμμα να υλοποιούμε το όραμά μας».

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024