
Ενημερωτική διημερίδα ΚΕΔΕ για τους νέους δημάρχους Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στη Λάρισα
Συνεχίζονται οι επιμορφωτικές ημερίδες της ΚΕΔΕ με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των νέων δημάρχων.
Με συμμετοχή των νέων δημάρχων των περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, 14 και 15 Δεκεμβρίου, στη Λάρισα, η έκτη και τελευταία ενημερωτική διημερίδα της ΚΕΔΕ για τους νεοεκλεγμένους αιρετούς που διοργανώνει σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ.
Οι εργασίες της διημερίδας θα διεξαχθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.
Θεματικές Ενότητες
Οι θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν είναι οι εξής:
- Σύστημα Διακυβέρνησης – Καταστατική Θέση Αιρετών – Εποπτεία
- Οικονομικά των ΟΤΑ- Οικονομική Διοίκηση και Διαχείριση – Έλεγχος Ελεγκτικού Συνεδρίου
- Χρηματοδοτικά εργαλεία περιόδου 2023-2029
- Οργάνωση – Λειτουργία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός
- Κλιματική Αλλαγή – Πολιτική Προστασία και Τοπική Αυτοδιοίκηση
- Δημόσιο Μάνατζμεντ και Επικοινωνιακή Πολιτική
Οι προηγούμενες ημερίδες της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας σε Ηράκλειο, Ιωάννινα και Αθήνα στέφτηκαν με απόλυτη επιτυχία και με την συμμετοχή εκατοντάδων αιρετών, στελεχών της Αυτοδιοίκησης και του συνόλου των νέων Δημάρχων.
Στις ημερίδες δόθηκαν εργαλεία γνώσης που θα βοηθήσουν σημαντικά τις νέες αιρετές διοικήσεις των δήμων, που αναλαμβάνουν από 1 Ιανουαρίου του 2024 να διοικήσουν τους τόπους ευθύνης τους.
Η πρωτοβουλία αυτή της διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας έχει αποσπάσει θετικά σχόλια από το σύνολο της Αυτοδιοίκησης, δείγμα της πρόθεσης της ΚΕΔΕ να συνδράμει με όποιο τρόπο μπορεί στην προσπάθεια των δήμων μελών της.
Αναλυτικά το πρόγραμμα στο https://kede.gr/enimerotikes-diimerides-neoeklegmenon-aireton/
Να σημειωθεί ότι οι εργασίες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ https://kede.gr/ (πατώντας στο «Ζωντανή Μετάδοση»).
- Λίβανος: Αλλοι 10 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα – Ανάμεσά τους 2 παιδιά και 3 γυναίκες
- Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]
- Ειρηνικός Ωκεανός: Τουλάχιστον 2 νεκροί σε νέα δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον σκάφους
- ΑΑΔΕ: Σε φοροελεγκτικό κλοιό η αγορά ακινήτων – Τι ψάχνουν οι ελεγκτές
- Ψαλίδι έως 22% στις συντάξεις αλλά και στα αναδρομικά
- Μιανμάρ: Ανακαλύφθηκε ρουμπίνι 11.000 καρατιών – «Εξαιρετικά μεγάλο, σπάνιο και δύσκολο να βρεθεί» (εικόνα)


