Πόλεμος στη Γάζα: Μικρή υποχώρηση Νετανιάχου για είσοδο καυσίμων μετά από διεθνείς πιέσεις
Το Ισραήλ θα επιτρέψει την είσοδο δύο βυτιοφόρων καυσίμων την ημέρα στη Γάζα
Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε να επιτραπεί η είσοδος δύο βυτιοφόρων καυσίμων την ημέρα στη Γάζα, δήλωσε σήμερα Ισραηλινός αξιωματούχος.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη έπειτα από αίτημα της Ουάσινγκτον.
Ο υπουργός Οικονομικών απαιτεί από τον Νετανιάχου να αλλάξει η σύνθεση του πολεμικού συμβουλίου
«Το να επιτρέψει την είσοδο των καυσίμων, δίνει στο Ισραήλ επιπλέον χώρο προκειμένου να ελιχθεί στη διεθνή σκηνή έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την εκστρατεία του που έχει στόχο την εξάλειψη της Χαμάς στη Γάζα. Η ποσότητα των καυσίμων θα δώσει «ελάχιστη» υποστήριξη για το νερό, το αποχετευτικό και το υγειονομικό σύστημα στη Γάζα ώστε να αποτραπούν οι επιδημίες», είπε ο αξιωματούχος.
O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας το βράδυ του Σαββάτου.
Εσωτερικά «πυρά»
Ο Μπεζαλέλ Σμότριχ, υπουργός Οικονομικών και με θέση στο υπουργείο Άμυνας, απαιτεί από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να αλλάξει τη σύνθεση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου ώστε να περιλαμβάνει τους επικεφαλής όλων των κομμάτων του συνασπισμού.
Η απαίτηση αυτή προκύπτει από την προηγούμενη απόφαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου να επιτρέψει την εισαγωγή καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία σύμφωνα με τον Σμότριχ συμφωνήθηκε αντίθετα με το πόρισμα του υπουργικού συμβουλίου πολιτικής ασφάλειας και ως εκ τούτου, όπως είπε, ήταν παράνομη.
Ο Σμότριχ χαρακτήρισε την απόφαση αινιγματική και απαίτησε από τον Νετανιάχου «να σταματήσει αμέσως αυτό το σκάνδαλο και να αποτρέψει την εισαγωγή καυσίμων».
Σύμφωνα με τον Σμότριχ, ο ίδιος συμφώνησε στο ολιγομελές πολεμικό υπουργικό συμβούλιο με τη δέσμευση του Νετανιάχου ότι «δεν θα αντικαταστήσει το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας στον καθορισμό της πολιτικής και στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων του πολέμου».
- Ο Τραμπ παρουσίασε τα σχέδια για τα πιο ισχυρά πλοία που κατασκευάστηκαν ποτέ στις ΗΠΑ
- Σουδάν: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα δεινά γυναικών και κοριτσιών εννιά χώρες του ΣΑ του ΟΗΕ
- Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση κατά της διαφθοράς στα Τίρανα
- Τραμπ: Θα ήταν σοφό για τον Μαδούρο να φύγει – Μαδούρο: Θα τα πήγαινε καλύτερα ο Τραμπ αν κοιτούσε τη χώρα του
- Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει όλα τα μεγάλα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας, για «λόγους εθνικής ασφαλείας»
- Κολομβία: Drones θα ψεκάσουν με γλυφοσάτη φυτείες κόκας, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Στο στόχαστρο πλοίο και λιμενικές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αν ταξιδέψετε…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442