Κραυγή διευθυντή νοσοκομείου Αλ Σίφα: «Οι Ισραηλινοί πυροβολούν ότι κινείται»
Ενώ ο διεθνής κοινή γνώμη έχει καταδικάσει στην εισβολή του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας, δηλώνει ότι οι πληγές των ασθενών άρχισαν να μολύνονται.
Συνεχίζουν την επιχείρηση εισβολής στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, σύμφωνα με τον διευθυντή του, με τις ισραηλινές δυνάμεις να αναπτύσσονται και σε άλλους χώρους του νοσοκομείου.
Ο διευθυντής του Αλ Σίφα, Μουχαμάντ Αμπού Σαλμίγια δήλωσε στο Al Jazeera Arabic ότι: «Ο στρατός κατοχής βρίσκεται στο κτίριο αιμοκάθαρσης χωρίς να μπαίνει στον κόπο να φέρει καύσιμα για να βοηθήσει τους ασθενείς».
«Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο φαρμακείο για να περιθάλψουμε ασθενείς, καθώς η κατοχή (σ.σ. το Ισραήλ) πυροβολεί όποιον κινείται».
Ο ίδιος περιέγραψε ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους γιατρούς σε όλο το νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση των ασθενών, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει την κατάσταση των πρόωρων μωρών που νοσηλεύονται εκεί.
Ο Αμπού Σαλμίγια είπε ότι κανείς από τον ισραηλινό στρατό δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του από τότε που έγινε η έφοδος στο νοσοκομείο, ενώ το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα και το οξυγόνο έχουν διακοπεί εντελώς στο εσωτερικό του.
«Οι πληγές των ασθενών άρχισαν να μολύνονται μετά τη διακοπή όλων των υπηρεσιών στο νοσοκομείο. Η μυρωδιά του θανάτου αναδίδεται παντού», είπε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσινγκτον «δεν έδωσε την έγκρισή της στις [ισραηλινές] στρατιωτικές επιχειρήσεις γύρω από το νοσοκομείο».
«Αυτές είναι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που σχεδιάζουν οι ίδιοι… Οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται σε αυτές τις διαδικασίες», είπε.
- Σε κακή κατάσταση η Σβίατεκ: «Δεν έχω νιώσει έτσι εδώ και πέντε χρόνια…»
- Ψαλιδίζει τον πήχη της ανάπτυξης η Τράπεζα της Ελλάδος – Οι πρώτες ανησυχίες λόγω πολέμου
- Η στιγμή του ιρανικού πλήγματος στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ (βίντεο)
- Δουδωνής από Στύψη: Δεν μπορούν να αφήσουν την κτηνοτροφία να πεθάνει – Περιμένω απαντήσεις στις 6 προτάσεις για τον αφθώδη πυρετό
- «Θέλω να τον σκοτώσω»: Η άγνωστη στιχομυθία Μπρους Λι και Τσακ Νόρις και το ρίσκο
- Η ναυπήγηση του Εθνικού Πλοίου επί τάπητος στη συνάντηση Κικίλια – Δένδια



