Ο Δήμαρχος Μυκόνου εξελέγη αντιπρόεδρος στο κογκρέσο Τοπικών Αρχών της Ευρώπης
Σε πολύ υψηλό επίπεδο ο ρόλος της χώρας μας στους ευρωπαϊκούς αυτοδιοικητικούς θεσμούς.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου δήλωσε για την εκλογή του Κωνσταντίνου Κουκά: «Συγχαίρω τον συνάδελφο Κωνσταντίνο Κουκά για την εκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου στο Κογκρέσο, επιβεβαιώνοντας τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η εκλογή αυτή αποτελεί για τον ίδιο αλλά και την ΚΕΔΕ, μήνυμα για περαιτέρω σκληρή δουλειάς προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».
Εκλογή που επιβεβαιώνει το διεθνές κύρος της ΚΕΔΕ
Ο Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε: «Είναι πολύ μεγάλη η χαρά και η τιμή από την ανανέωση της εμπιστοσύνης των συναδέλφων και την εκλογή μου για τρίτη φορά στη θέση του αντιπροέδρου στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Μια εκλογή που επιβεβαιώνει το διεθνές κύρος της ΚΕΔΕ και της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης και αποτελεί μια ξεκάθαρη εντολή για ακόμη περισσότερη δουλειά για την προώθηση των αρχών και των αξιών του Συμβουλίου της Ευρώπης και το βασικότερο των απαραίτητων πολιτικών για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πολιτικές που προάγουν την αλληλεγγύη, ενισχύουν την οικονομική και κοινωνική συνοχή, προβάλλουν την διακριτή ταυτότητα των τοπικών κοινωνιών και διευρύνουν την συμμετοχή των πολιτών στην λήψη των αποφάσεων».
- Ο Ίθαν Χοκ μετανιώνει για τα παιδικά χρόνια της κόρης του Μάγια – «Ήταν δύσκολα και περίπλοκα»
- Γιατί οι δότες σπέρματος αποκτούν εκατοντάδες παιδιά: Η βιομηχανία των 2 δισ. και ο ρόλος της Δανίας
- Κρήτη: Στις 16 οι συλλήψεις για τις παράνομες επιδοτήσεις μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ – Βρέθηκαν πλάκες χρυσού
- Lloyd’s List: Marinakis and Angelicoussis at the Top – 17 Greeks in the Top 100 of Global Shipping
- Τσουκαλάς: Ο Ανδρουλάκης δεν αφήνει καμία σκιά, ο Μητσοτάκης παίζει κρυφτό – Ταινία Hollywood η κατάθεση Ξυλούρη
- Χρέος-μαμούθ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ την «πνίγουν»


