Το πρώτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στη φετινή σεζόν δεν ανέδειξε νικητή, με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη να μένουν στο 0-0 στην Τούμπα, έπειτα από ένα ματς με αρκετή ένταση και μπόλικες δυναμικές μονομαχίες.
Ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος, είχε περισσότερες καλές στιγμές, αλλά ο Κουέστα και οι αστοχία των παικτών δεν του επέτρεψαν να σκοράρει. Για την ακρίβεια την μοναδική φορά που ο Δικέφαλος του Βορρά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με δράστη τον Ντεσπότοφ το τέρμα του Βούλγαρου άσου ακυρώθηκε ως οφσάιντ, έπειτα και από την χρήση του VAR.
Πως παρατάχθηκαν
Ο Κοτάρσκι είναι κάτω από την εστία, με τους Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκη και Μπάμπα στην τετράδα της άμυνας. Μεϊτέ και Οζντόεφ το δίδυμο στον άξονα, με τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια και Τάισον στη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Ο Σαμάτα στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, με τους Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Οντουμπάτζο στην άμυνα. Στον άξονα ο Βερστράτε, με τον Ντουκουρέ και τον Ρουπ, ενώ η επιθετική τριάδα αποτελούταν από τους, Μενέντες, Κάρλσον και Μορόν!
Αρκετά «φτωχό» πρώτο μέρος
Έχοντας την στήριξη του κόσμου και την δυναμική της έδρας, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ντέρμπι με διάθεση να πιέσει ψηλά την άμυνα του Άρη, θέλοντας να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων.Ωστόσο αυτό που ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου 45λεπτου ήταν οι αρκετές δυναμικές «μονομαχίες» στον χώρο του κέντρου.
Μοναδική μεγάλη στιγμή το σουτ του Ζίβκοβιτς στο φινάλε του πρώτου μέρους, το οποίο και έδιωξε σε κόρνερ με δυσκολία ο Κουέστα, ενώ από την άλλη ο Άρης θα μπορούσε να φανεί απειλητικός στο 19’ όταν και ο Μορόν πάσαρε τραγικά προς τον Κράσλον ο οποίος έφευγε μόνος του απέναντι στον Κοτάρσκι.
Ανάλογο σκηνικό και στη συνέχεια
Οι δύο προπονητές ανακάτεψαν την… τράπουλα στη συνέχεια, ωστόσο το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε, με μοναδική καλή στιγμή να είναι για τον ΠΑΟΚ και την κεφαλιά του Κουλιεράκη στο 62′.
Αυτός που έδειχνε πιο ικανός να φτάσει σε ένα γκολ ήταν ο ΠΑΟΚ και αυτό κατάφερε να το πετύχει στο 84′ με τον Βούλγαρο άσο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με άψογο πλασέ.
Ωστόσο το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του ΠΑΟΚ ακυρώθηκε έπειτα και από την χρήση του VAR, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Ολυμπιακός και ΟΦΗ κοντράρονται το απόγευμα του Σαββάτου στο Παγκρήτιο στον τελικό του Betsson Super Cup για το πρώτο τρόπαιο της σεζόν και η ΕΠΟ ανακοίνωσε όλα όσα θα λάβουν χώρα στο ματς-γιορτή του ποδοσφαίρου.
Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε 2-0 τη Ναόμι Οσάκα και έκανε το 1-0 για την Ελλάδα στο United Cup, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να επιβεβαιώνει μάλιστα μετά το παιχνίδι τον επικείμενο γάμο της με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Τι κι αν είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με τα δύο από τα τρία γκολ του να είναι παγκόσμιας κλάσης, τι κι αν παραμιλάει όλος ο πλανήτης για όσα κάνει, οι διοργανωτές του Κόπα Άφρικα... ξέχασαν να βάλουν τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί στην καλύτερη ενδεκάδα της φάσης των ομίλων!