Ο πρόεδρος του διοικητικού οργάνου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, Αλεξάντερ Τσέφεριν, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Λουίς Ρουμπιάλες «ανάρμοστη», αλλά είπε ότι δεν ήθελε να παρέμβει στην πειθαρχική έρευνα της FIFA για τον αρχηγό της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Το παγκόσμιο κυβερνητικό όργανο ποδοσφαίρου (FIFA) απέκλεισε τον Ρουμπιάλες από όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο για τρεις μήνες το Σάββατο, καθώς διερευνά τις κατηγορίες ότι έδωσε ένα ανεπιθύμητο φιλί στα χείλη σε μια παίκτρια μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την ομάδα γυναικών της Ισπανίας.
Η FIFA κίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά του Ρουμπιάλες για το περιστατικό με την παίκτρια Τζένι Ερμόσο την περασμένη Κυριακή στο Σίδνεϊ που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε παίκτριες και οπαδούς.
Ο Ρουμπιάλες είπε ότι θα χρησιμοποιήσει την έρευνα της FIFA για να δείξει την αθωότητά του. «Φυσικά, αυτό που έκανε ήταν ακατάλληλο. Το ξέρουμε όλοι. Ελπίζω να ξέρει ότι ήταν ακατάλληλο. Αυτό αρκεί προς το παρόν γιατί θα αποφασίσουν τα ανεξάρτητα πειθαρχικά όργανα», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA Τσέφεριν στη γαλλική εφημερίδα L’Equipe την Τετάρτη.
Ο 46χρονος Ρουμπιάλες, 46 ετών, παραμένει προκλητικός για το φιλί -το οποίο έχει καταδικαστεί ως ανεπιθύμητο από την Ερμόσο, τους συμπαίκτες της και την ισπανική κυβέρνηση- υποστηρίζοντας ότι ήταν συναινετικό.
«Η υπόθεσή του βρίσκεται στα χέρια του πειθαρχικού οργάνου της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FIFA). Οποιαδήποτε σχόλια μπορεί να κάνω θα ακούγονται σαν πίεση», είπε ο Τσέφεριν.
Ο Τσέφεριν είπε ότι δεν χρειάζεται η UEFA να λάβει ξεχωριστά μέτρα κατά της Ρουμπιάλες. «Είναι σε αναστολή από όλες τις λειτουργίες του, παντού. Δεν χρειάζεται να το κάνει δύο φορές», είπε.
Ο επικεφαλής της UEFA πρόσθεσε ότι είναι λυπημένος που το περιστατικό επισκίασε τη νίκη της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Τη νίκη που θα του επιτρέψει να πατήσει ξανά την κορυφή της βαθμολογίας θα κυνηγήσει ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη το απόγευμα της Τετάρτης, (4/2, 18:30) στο εξ αναβολής ματς της 17ης αγωνιστικής της Super League.
Αποκαλύφθηκαν οι οδηγίες της Τεχνικής Επιτροπής Διαιτησίας προς τους διαιτητές της La Liga, με σκοπό να παίρνονται αποφάσεις εντός γηπέδου χωρίς εξωτερική βοήθεια