Εργατικό δυστύχημα στην Ινδία: 26 νεκροί από την κατάρρευση γέφυρας υπό κατασκευή
Διασώστες έχουν μπορέσει να ανασύρουν μέχρι στιγμής 13 πτώματα, σύμφωνα με αξιωματούχο
Η κατάρρευση μιας υπό κατασκευή σιδηροδρομικής γέφυρας σήμερα στην Ινδία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 26 εργάτες ενώ δύο τραυματίσθηκαν, ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ η κρατική σιδηροδρομική αρχή, άρχισε έρευνα για το δυστύχημα.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Σαϊράνγκ του βορειοανατολικού κρατιδίου Μιζοράμ, ανέφερε μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων Χ, πρώην Twitter, ο Ζοραμτάνγκα, επικεφαλής της κυβέρνησης του Μιζοράμ.
Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως έως 40 εργάτες βρίσκονταν στον τόπο του δυστυχήματος όταν κατέρρευσε η γέφυρα, όμως η αστυνομία ανακοίνωσε πως ήταν παρόντες 28 εργάτες.
Mizoram: Under-construction railway bridge collapses near Sairang, 17 dead#Mizoram #india #BreakingNow #Chandrayaan3Landing #BRICSSummit2023 pic.twitter.com/wzAvKGHONX
— Gaya Digest (@GayaDigest) August 23, 2023
Έρευνα για τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος
«Διασώστες έχουν μπορέσει να ανασύρουν μέχρι στιγμής 13 πτώματα. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να ανασυρθούν τα υπόλοιπα πτώματα», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας του κρατιδίου, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.
Η σιδηροδρομική εταιρεία Northeast Frontier Railway (NFR) ανέφερε σε δήλωση που ανήρτησε στην πλατφόρμα X ότι το δυστύχημα συνέβη στη διάρκεια εργασιών που διεξάγονταν στο πλαίσιο του Προγράμματος Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Μπαϊρμπί – Σαϊράνγκ.
Η NFR ανέφερε στον ιστότοπό της πως το εν λόγω πρόγραμμα θα συνδέσει το Μιζοράμ με το υπόλοιπο της χώρας, ενισχύοντας «τον τουρισμό και την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη».
Συστάθηκε «υψηλού επιπέδου ερευνητική επιτροπή» για να ερευνήσει το δυστύχημα, σύμφωνα με τη NFR.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Αθήνα: Πόσα χρήματα χάνονται στο μποτιλιάρισμα κάθε χρόνο
- «Έκανα πέντε επεμβάσεις»: Ο Αντώνης Λουδάρος αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος
- Αναβολές, βία στα γήπεδα και αγωνία για το Μουντιάλ – Χάος στο Μεξικό με τον θάνατο του «El Mencho»
- Σερβία: Πρόταση από τη Μόσχα για κατασκευή πυρηνικού σταθμού ρωσικής τεχνολογίας
- Νέα Υόρκη: Χιονοθύελλα παγώνει τα πάντα – «Η χειρότερη την τελευταία δεκαετία»
- Άρης: Ραντεβού του Ρέγες με τον Μιχάλη Γρηγορίου

