Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινδία: Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή των Ιμαλαΐων από κατολισθήσεις

Ινδία: Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή των Ιμαλαΐων από κατολισθήσεις

Οι μεγάλες πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Ινδία προκάλεσαν κατολισθήσεις στην περιοχή, με τραγικές συνέπειες

Οι καταρρακτώδεις βροχές στα Ιμαλάια της Ινδίας προκάλεσαν κατολισθήσεις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 41 ανθρώπων, με περισσότερους από άλλους 12 να είναι εγκλωβισμένοι ή να αγνοούνται, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι την Δευτέρα.

Ασυνήθιστα έντονες βροχοπτώσεις και το λιώσιμο παγετώνων προκάλεσαν φονικές ξαφνικές πλημμύρες στα βουνά της Ινδίας και των γειτονικών Πακιστάν και Νεπάλ πέρυσι και πριν από δύο χρόνια, με κυβερνητικούς αξιωματούχους να επιρρίπτουν όλο και περισσότερο την ευθύνη στην κλιματική αλλαγή.

Τηλεοπτικά πλάνα από το ινδικό κρατίδιο Χιμάτσαλ Πραντές δείχνουν σπίτια να έχουν ισοπεδωθεί από κατολισθήσεις, λεωφορεία και αυτοκίνητα να κρέμονται στο χείλος γκρεμών μετά την υποχώρηση του οδοστρώματος, καθώς και εκατοντάδες ανθρώπους σε καταφύγια την ώρα που εργαζόμενοι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αγωνίζονται να καθαρίσουν τα μπάζα.

«Άλλη μια τραγωδία έπληξε το Χιμάτσαλ Πραντέςμ με τη βροχή να πέφτει αδιάκοπα τις τελευταίες 48 ώρες», ανέφερε ο επικεφαλής υπουργός του κρατιδίου, Σουκβίντερ Σινγκ, προσθέτοντας ότι «αναφορές για νεροποντές και κατολισθήσεις έχουν έρθει από διάφορα τμήματα του κρατιδίου, με αποτέλεσμα απώλειες πολύτιμων ζωών και περιουσίας».

Εννέα νεκροί από κατάρρευση ναού

Σε ένα από τα πιο φονικά συμβάντα, ένας ναός κατέρρευσε στην πρωτεύουσα του κρατιδίου Σίμια, με τους διασώστες να ανασύρουν τουλάχιστον εννέα πτώματα, δήλωσε ο επικεφαλής υπουργός του κρατιδίου.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν φουσκωμένα ποτάμια να υπερχειλίζουν στο κρατίδιο Χιμάτσαλ και στο γειτονικό Ουταραχάντ, όπου η βροχόπτωση, που έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ, προκάλεσε επίσης καταστροφές σε δρόμους και υποδομές.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας εξέδωσε την Δευτέρα «κόκκινο συναγερμό» τόσο για το Χιμάτσαλ Πραντές όσο και για το Ουταραχάντ και προβλέπει μείωση της έντασης των βροχοπτώσεων από αύριο Τρίτη και μετά.

Τμήματα του Χιμάτσαλ και του Ουταραχάντ δέχθηκαν μέχρι και 419  χιλιοστά βροχής μέσα σε 24 ώρες μέχρι τις 6 το πρωί, ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κλειστά τα σχολεία

Σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα έλαβαν εντολή να κλείσουν και άνθρωποι που κινδύνευαν μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε ξενώνες, δήλωσαν αξιωματούχοι του κρατιδίου.

Οι αρχές του κρατιδίου Ουταραχάντ ανακοίνωσαν πως η διαδρομή για το προσκύνημα Char Dham θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Τρίτη, εξαιτίας κατολισθήσεων.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε πολλαπλές νεροποντές και εκτεταμένες ζημιές στο Χιμάτσαλ Πραντές», δήλωσε ο αξιωματούχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών του κρατιδίου, Πράβιν Πάνρτβατζ.

Στον τομέα Σολάν, σπίτια κατέρρευσαν σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά ανθρώπους, ενώ μια μητέρα και το παιδί της σκοτώθηκαν στον τομέα Μάντι όταν κατέρρευσε το σπίτι τους, είπε ο Πάνρτβατζ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024