Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νορβηγία: Σιδηροδρομική γέφυρα κατέρρευσε από τις πλημμύρες - Δεν υπάρχουν θύματα

Νορβηγία: Σιδηροδρομική γέφυρα κατέρρευσε από τις πλημμύρες – Δεν υπάρχουν θύματα

Η καταιγίδα που έπληξε τη Νορβηγία προκάλεσε την εκκένωση περιοχών, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς και σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές λόγω των πολλών κατολισθήσεων που προκάλεσε

Σιδηροδρομική γέφυρα, που έκλεισε λόγω των πλημμυρών την περασμένη εβδομάδα διακόπτοντας την κυκλοφορία, κατέρρευσε εν μέρει σήμερα χωρίς να προκαλέσει θύματα στη νότια Νορβηγία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η μεταλλική δομή υποχώρησε σχεδόν κατά το ήμισυ, μετά την πτώση ενός πυλώνα που υπέστη φθορά λόγω της ανόδου των υδάτων τις τελευταίες ημέρες, και η δομή έπεσε μέσα στον ποταμό Λάγκεν, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK.

«Δεν υπήρξε πληροφορία για πρόκληση κάποιας σωματικής βλάβης», δήλωσε η περιφερειακή αστυνομία στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Η γέφυρα, που βρίσκεται πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ των πόλεων Αϊντσβόλ και Τρόντχαϊμ, είχε κλείσει για την κυκλοφορία την περασμένη εβδομάδα μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε μια καταιγίδα.

Κατολισθήσεις και εκκενώσεις περιοχών

Η καταιγίδα που ονομάστηκε «Χανς» και έπληξε τη Νορβηγία και την Σουηδία προκάλεσε την εκκένωση περιοχών, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς και σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές λόγω των πολλών κατολισθήσεων που προκάλεσε.

Ο δήμος του Ρινγκέρικε στη νοτιοανατολική Νορβηγία ανακοίνωσε ότι 920 από τους κατοίκους δεν είχαν καταφέρει να επιστρέψουν στα σπίτια τους το πρωί της Δευτέρας.

Παρότι η κατάσταση αρχίζει να εξομαλύνεται στις περισσότερες πληγείσες περιοχές, νέες ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται αύριο, Τρίτη, στη νοτιοανατολική Νορβηγία, όπου οι αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο κατολισθήσεων.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024