«Φωτιά» οι ξαπλώστρες στις παραλίες της Αττικής
Λύση στις ελεύθερες παραλίες αναζητούν οι λουόμενοι για μία «ανάσα» δροσιάς.
Στα ύψη έχουν ανέβει οι τιμές για ξαπλώστρες στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής, ενώ το κόστος ανεβαίνει σημαντικά με έναν καφέ, κάποιον χυμό ή κάποιο τοστ. Έτσι για μία βουτιά στις οργανωμένες παραλίες του λεκανοπεδίου, οι λουόμενοι χρειάζεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να απολαύσουν τη θάλασσα, ειδικά μία οικογένεια που για ένα μπάνιο θέλει σχεδόν 50 ευρώ τη φορά.
«Μια οικογένεια θέλει το λιγότερο 30 ευρώ για να μπει, και ξαπλώστρες χωρίς καν να πάρει καφέ, τοστ και λοιπά, είναι ασύμφορο πιστεύω. Αν θες κάθε μέρα να κάνεις μπάνιο και θες ένα 50αρικο, δεν βγαίνει», είπε μία λουόμενη στο MEGA.
Στις οργανωμένες παραλίες, το κόστος για μια σύντομη δροσιστική απόδραση, στη Βουλιαγμένη ξεκινά από 20 και φθάνει τα 40 ευρώ για το σετ ξαπλώστρας – ομπρέλας, συν 10 ευρώ η είσοδος.
Στον Άλιμο ξεκινά από 8 και φθάνει τα 20 ευρώ, συν 8 ευρώ η είσοδος. Στην πλαζ της Βούλας κυμαίνεται μεταξύ 20 και 50 ευρώ, συν 7 ευρώ η είσοδος.
«Στην οργανωμένη ακτή, οι τιμές έχουν παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, δεν έχει υπάρξει καμία αύξηση από πέρσι, ενώ έχουμε τελείως δωρεάν πρόσβαση στις ανοικτές ακτές που υπάρχουν», είπε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.
Πέρα όμως από τις ξαπλώστρες, το κόστος για την πολυπόθητη βουτιά εκτοξεύεται, καθώς ένας καφές κοστίζει στα beach bar από 4.50 έως 7 ευρώ, ένας χυμός από 5 έως 7,5 ευρώ ενώ το κλαμπ σάντουιτς από 9 έως 15 ευρώ.
Λύση οι ελεύθερες παραλίες
Οι ελεύθερες παραλίες είναι μία λύση για πολλές οικογένειες που θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα, έτσι πολλοί φέρνουν δικιές τους ομπρέλες και καρεκλάκια.
«Oι περισσότεροι φέρνουν φαΐ από το σπίτι, πιστεύω είναι η μόνη λύση», ανέφερε άλλη λουόμενη στο MEGA.
Οι κοντινές παραλίες της Αττικής πάντως είναι γεμάτες από κόσμο παρά το κόστος, ενώ η αναμονή για μια ξαπλώστρα, πολλές φορές, είναι μεγάλη.
Η επιστροφή των λουόμενων το απόγευμα της Κυριακής, είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες ουρές και αυξημένη κίνηση στην είσοδο της πόλης.
- Απειλητικά και υβριστικά μηνύματα έλαβε μέσω διαδικτύου o δήμαρχος Θεσσαλονίκης – Tαυτοποιήθηκε 42χρονος
- Προϋπολογισμός: Ξεκινά σήμερα η συζήτηση στη Βουλή – Απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 16 Δεκέμβρη
- Μπακς – Σέλτικς 116-101: Επέστρεψαν στις νίκες, χωρίς τον Γιάννη
- Θεσσαλονίκη: 45χρονος επαίτης γρονθοκόπησε δύο γυναίκες μετά από καυγά
- Greece: Turning Every POS into a Cash Hub
- Ο χριστουγεννιάτικος οδηγός αγοράς για όλους τους τύπους δώρων
- YOUR SANTA IS HERE και το δώρο που σου αξίζει είναι η ελευθερία να κινείσαι όπως θέλεις
- Η Lotte Betts-Dean, οι δυσκολίες στην Ελλάδα και το μέλλον: Ο Δημήτρης Σουκαράς μεγάλωσε μέσα στη μουσική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442