Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ Καννών: Πολιτικό μήνυμα καταπέλτης κατά του Ιράν - Μοντέλο εμφανίστηκε με φόρεμα - θηλιά

Φεστιβάλ Καννών: Πολιτικό μήνυμα καταπέλτης κατά του Ιράν – Μοντέλο εμφανίστηκε με φόρεμα – θηλιά

«Σταματήστε τις εκτελέσεις»

Ένα πολύ δυνατό πολιτικό μήνυμα, μέσα από το Φεστιβάλ των Καννών, επέλεξε να στείλει το μοντέλο, Μαλάνγκα Τζαμπέρι, λίγες μόλις ώρες μετά την εκτέλεση ενός άνδρα στο Ιράν, μπροστά σε πλήθος ανθρώπων.

Τη στιγμή που στο Ιράν πληθαίνουν οι καταγγελίες για εκτελέσεις ανθρώπων, πρακτικές που θυμίζουν τον Μεσαίωνα, αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στις Κάννες, εκεί που τις τελευταίες μέρες είναι στραμμένα τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το μοντέλο θέλησε να εκμεταλλευτεί τα φλας που αστράφτουν και να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα καταπέλτη κατά του Ιράν.

Το μοντέλο ιρανικής καταγωγής σε μία προσπάθειά της να στρέψει την προσοχή του κόσμου στις φρικτές δημόσιες -και μη- εκτελέσεις που γίνονται στην ισλαμική χώρα, εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί φορώντας μαύρη τουαλέτα, η οποία στο λαιμό κατέληγε σε θηλιά.

Το πολιτικό μήνυμα που έστειλε Ιρανή στο Φεστιβάλ των Καννών

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στο λαό του Ιράν ενάντια στο φρικτό κύμα εκτελέσεων, η Μαλάνγκα Τζαμπέρι περπάτησε στο κόκκινο χαλί του διεθνούς φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών με αυτό το φόρεμα που τράβηξε την προσοχή του κοινού.

Η Μαλάνγκα Τζαμπέρι επέλεξε για την εμφάνισή της ένα μαύρο bodycon φόρεμα το οποίο στερεωνόταν στο λαιμό με ένα χρυσό σκοινί σε σχήμα θηλιάς.

Το μοντέλο μοιράστηκε μάλιστα ένα βίντεο με την ίδια να φοράει το φόρεμα και ένα μήνυμα που έγραφε: «Σταματήστε τις εκτελέσεις».

«Αφιερωμένο στο λαό του Ιράν. #76thcannesfilmfestival. Το φόρεμά μου είναι σχεδιασμένο από το @jilaatelier. Σας ευχαριστώ που κάνατε το όραμά μας πραγματικότητα και ιδιαίτερες ευχαριστίες στον μάνατζέρ μου Myhanh @mahlaghamanagement που έκανε όλα αυτά δυνατά. #StopExecutionsInIran» έγραψε συγκεκριμένα σε νέα ανάρτησή της.

Μεσαιωνικές εκτελέσεις στο Ιράν

Δύο μέρες πριν το Φεστιβάλ των Καννών, στις 25/5, οι ιρανικές αρχές προχώρησαν στη «μεσαιωνική» εκτέλεση ενός άνδρα, μπροστά σε ένα πλήθος ανθρώπων καθώς ο ίδιος είχε κριθεί ένοχος για «διαφθορά επί της γης», το σοβαρότερο αδίκημα που προβλέπει ο ποινικός κώδικας.

Εκτελέστηκε στο Μαραγέχ, μια πόλη του βορειοδυτικού Ιράν.

Τα πλάνα που αναρτήθηκαν σε ιρανικούς ενημερωτικούς ιστότοπους δείχνουν ένα πλήθος το οποίο έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την εκτέλεση. Οι αρχές κρατούν σε απόσταση το πλήθος, πίσω από μια ταινία ασφαλείας, ενώ οι εισαγγελείς απευθύνονται στους δημοσιογράφους.

Ο κατάδικος έχει δεμένα τα μάτια και στέκεται ανάμεσα σε δύο δήμιους με κουκούλες. Σε μια άλλη φωτογραφία εικονίζεται όρθιος πάνω σε μια καρέκλα, με μια θηλιά περασμένη στον λαιμό του. Στην αμέσως επόμενη, το πτώμα του κρέμεται από το σχοινί.

Η στιγμή του θανάτου του δεν υπάρχει στα πλάνα. Ήδη εντός του 2023 έχουν εκτελεστεί περισσότεροι από 200 άνθρωποι.

Με το φόρεμα που είχε την υπογραφή της σχεδιάστριας Τζίλα Σάμπερ, η Μαλάγκα ήθελε ξεκάθαρα να στρέψει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στο κύμα εκτελέσεων στο Ιράν, όπου με το βάναυσο αυτό τρόπο το καθεστώς των μουλάδων θέλει να καταπολεμήσει τους επικριτές της κυβέρνησης και τους διαδηλωτές.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024