
Αρκούδα στον Χορτιάτη: «Είδα μια καφέ ράχη και τρομοκρατήθηκα» λέει ο άνθρωπος που «συνάντησε» το ζώο
Η αρκούδα έχει εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές όπως το Ασβεστοχώρι και το Τριάδι.
Για πρώτη φορά κατέβηκε αρκούδα στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρουν μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» που βρίσκονται από προχθές στα ίχνη της στο Χορτιάτη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, τα μέλη της ενημερώθηκαν το πρωΐ της περασμένης Τρίτης από μελισσοκόμο της περιοχής του Χορτιάτη για ζημιά στα μελίσσια του. Μετά από αυτοψία στο πεδίο επιβεβαιώθηκε ότι η ζημιά έχει γίνει από αρκούδα καθώς βρέθηκαν ίχνη και γενετικό υλικό (τρίχες) το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση DNA.
Μάλιστα ένα ζευγάρι έκανε βόλτα όταν είδε μια καφέ ράχη λίγο πιο μακριά του και άκουσε βήματα.
Ο αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην ΕΡΤ δήλωσε ότι τρομοκρατήθηκε όταν μαζί με τη φίλη του άκουσαν γρυλίσματα πολύ κοντά τους. Το ζευγάρι είχε πάει για πεζοπορία στην περιοχή του Χορτιάτη. Η αρκούδα έχει εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές όπως το Ασβεστοχώρι και το Τριάδι.
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Αρκτούρου», Πάνος Στεφάνου, δήλωσε ότι πρόκειται για αρσενική αρκούδα μάλλον νεαρή και ότι καμία αρκούδα δεν είναι επικίνδυνη αν δεν την ενοχλήσουμε και της αφήσουμε οδό διαφυγής.
Δείτε το βίντεο:
- Κρήτη: Σοκάρουν τα μηνύματα του 40χρονου στον αδερφό της Ελευθερίας ενώ την έχει σκοτώσει – Προσπαθεί να τον παραπλάνησει
- Αμετανόητος Γεωργιάδης επιτίθεται ξανά στη Λάουρα Κοβέσι – «Όσο μας το επιτρέπει ακόμα, έχουμε δημοκρατία»
- Κικίλιας: Μέτρα στήριξης της ακτοπλοΐας με στόχο τη συγκράτηση των τιμών
- Η σιωπή των παικτών της Τσέλσι
- Τουρκία: Αποκαλύφθηκε άγαλμα της θεάς Αθηνάς ύψους 2 μέτρων
- Μπαρτσελόνα: Χάνει την υπόλοιπη σεζόν αλλά παίζει στο Μουντιάλ ο Γιαμάλ – Τι έδειξαν οι εξετάσεις

