Αλέξης Γεωργούλης: Την Τρίτη η συνεδρίαση για την άρση ασυλίας του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Την ίδια ημέρα αναμένεται να υπάρξει απόφαση για την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη
Την Τρίτη 23 Μαΐου αναμένεται να γίνει η συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου (JURI) προκειμένου να αποφασίσει για την άρση ασυλίας του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γεωργούλης κατηγορείται για βιασμό και σωματική κακοποίηση εις βάρος στελέχους του ΠΑΣΟΚ, με την καταγγελία να έγινε από το ίδιο το θύμα.
Εισηγητής στην επιτροπή θα είναι ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Σύμφωνα με το ποινικό σύστημα του Βελγίου και στην υποθετική περίπτωση καταδίκης του, ο ευρωβουλευτής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.
Ο Αλέξης Γεωργούλης, μέχρι στιγμής, έχει αποστείλει 3 επιστολές για την επίσπευση των διαδικασιών. Αυτήν τη φορά, απευθύνθηκε στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην επιστολή, ο ευρωβουλευτής τονίζει ότι δε συντρέχουν λόγοι για την καθυστέρηση της συζήτησης.
Είχαν προηγηθεί άλλες δύο με αποδέκτη την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, προκειμένου να συνδράμει η ίδια στις διαδικασίες.
Η υπερασπιστική του γραμμή κινείται σε δύο άξονες: Να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητα του και να αποδείξει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση.
Σημειώνεται πως προκειμένου ο ανεξάρτητος, πλέον, ευρωβουλευτής να λάβει τη δικογραφία της υπόθεσής του, πρέπει να αρθεί η ασυλία του.
Η απόφαση για τη Μαρία Σπυράκη
Την ίδια ημέρα αναμένεται να υπάρξει απόφαση για την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, ενώ στην ατζέντα βρίσκεται και το αίτημα ενίσχυσης της ασυλίας που είχε καταθέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαιτίας των υποκλοπών.
Θα συμμετέχει κανονικά στις ψηφοφορίες της ευρωβουλής
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο Αλέξης Γεωργούλης θα συμμετέχει κανονικά στις ψηφοφορίες της Ευρωβουλής όχι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, και επίσης έχει παραδώσει όλους τους φακέλους που διαχειριζόταν.
- Εντοπίστηκε στην Κυψέλη 13χρονη που είχε εξαφανιστεί – Συνελήφθησαν 3 νεαροί από την Αίγυπτο
- Ολυμπιακός: Θέμα χρόνου ένα ακόμη sold out: Πόσα εισιτήρια απέμειναν για το παιχνίδι με τον Βόλο
- Φως στο Τούνελ: Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας
- «Φοβάμαι να σας πω…» – Αντιφάσεις στις καταθέσεις των δύο 22χρονων για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
- Σοκ στην Βρετανία: Πρώην πολιτικός δηλώνει ένοχος για 48 κατηγορίες – Νάρκωνε και βίαζε την πρώην σύζυγό του
- Πώς οι ΗΠΑ απήγαγαν τον Μαδούρο μέσα σε δύο λεπτά: Ελικόπτερα, χαμηλές πτήσεις και πυρά στο Καράκας
