ΗΠΑ: Πράσινο φως για παροχή δυο C-130 στην Ελλάδα – Ένα βήμα πριν την προμήθεια και των F-35
Αναμένεται να λάβει πρόσθετο πακέτο οικονομικής βοήθειας για ανανέωση οπλικών συστημάτων
Το Στέητ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την παροχή δυο μεταγωγικών C-130 στην Ελλάδα, τα οποία θα δοθούν από το πλεόνασμα του αμερικανικού στρατιωτικού υλικού.
Παράλληλα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αναμένεται αμέσως μετά τις εκλογές στην Τουρκία, να μπει και η τελευταία εκ των τεσσάρων υπογραφών που απαιτούνται στο Κογκρέσο, για να ενεργοποιηθεί η επίσημη διαδικασία αγοράς των F-35.
Στη συνέχεια θα σταλεί από τους Αμερικανούς η επιστολή αποδοχής του αιτήματος και να αρχίσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις με στόχο η Ελλάδα να αρχίσει να παραλαμβάνει τα πρώτα αεροσκάφη το 2028.
Αντικατάσταση των S-300
Επιπρόσθετα, η χώρα μας αναμένεται να λάβει πρόσθετο πακέτο οικονομικής βοήθειας υπό τη μορφή παροχής δανείου ή δανειακών εγγυήσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, πάνω από 2 δισεκατομμύρια για την ανανέωση οπλικών συστημάτων.
Σε αυτό το πλαίσιο επανέρχονται οι συζητήσεις για παροχή στην Ουκρανία των S-300 τους οποίους θα αντικαταστήσουν τα συστήματα Patriot.
- Ο νέος τουριστικός χάρτης: Γιατί αλλάζουν οι προορισμοί και τι σημαίνει για την οικονομία
- «Κρυφός φόρος» η ακρίβεια στα τρόφιμα – Ο δραματικός αντίκτυπός της στην καθημερινότητα
- «Με έκαψε σήμερα» – Ο Τιμοτέ Σαλαμέ αποκαλύπτει το τελευταίο μήνυμα που έλαβε από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
- Ερώτηση Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: Σοβαρά στοιχεία για την ύπαρξη σκανδάλου στην διαχείριση κονδυλίων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ
- ΑΕΚ: Τραυματίστηκε ο Κλαβέλ – Πολλά προβλήματα ενόψει Ολυμπιακού
- Στο ΕΚ θα μιλήσουν την Τρίτη Καρυστιανού, Ράμμος, Φαραντούρης για την υπεροχή του Ευρωπαϊκού Δικαίου σε υποθέσεις διαφθοράς

