Σουδάν: Η γαλλική πρεσβεία στο Χαρτούμ έκλεισε – Η ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης
Η γαλλική πρεσβεία στο Χαρτούμ «δεν αποτελεί πλέον σημείο συγκέντρωσης» για όσους επιθυμούν να διαφύγουν από τις μάχες στη σουδανική πρωτεύουσα.
Η πρεσβεία της Γαλλίας στο Σουδάν έκλεισε μέχρι νεωτέρας, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η πρεσβεία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της από το Παρίσι «υπό την ευθύνη της πρέσβη», αναφέρει στην ανακοίνωση η εκπρόσωπος του υπουργείου.
Η γαλλική πρεσβεία στο Χαρτούμ «δεν αποτελεί πλέον σημείο συγκέντρωσης» για όσους επιθυμούν να διαφύγουν από τις μάχες στη σουδανική πρωτεύουσα, πρόσθεσε το Κε ντ’ Ορσέ.
Το Παρίσι «έχει κινητοποιηθεί για να διευκολύνει μια κατάπαυση του πυρός και την επανάληψη της διαδικασίας της πολιτικής μετάβασης στο Σουδάν», επέμεινε το γαλλικό υπουργείο υπενθυμίζοντας πως υποστηρίζει «πλήρως το μηχανισμό συντονισμού υπό την αιγίδα της Αφρικανικής Ένωσης, της IGAD (Διακυβερνητική Αρχή για την Ανάπτυξη), του Αραβικού Συνδέσμου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών».
Στην ανακοίνωση «καλούνται όλα τα μέρη να βάλουν τέλος στις μάχες, να επιτρέψουν την ανθρωπιστική πρόσβαση, να προστατεύσουν τους άμαχους πληθυσμούς και να επιστρέψουν στην οδό του πολιτικού διαλόγου».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Απόφαση ονοματοδοσίας Σχολικού Γυμναστηρίου σε «Ιωάννης Ιωαννίδης»
- Στο 2,5% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο – Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών
- «Βόμβα» στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Αποκλείστηκε ο Ουκρανός για το κράνος με τους νεκρούς αθλητές
- Σαμουράι: Η αληθινή ιστορία πίσω από τον μύθο των άτρωτων πολεμιστών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος – Κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών



