Συγκρούσεις στο Σουδάν: Άλλοι πέντε Έλληνες απεγκλωβίστηκαν – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
Ο απεγκλωβισμός των πέντε Ελλήνων από το Σουδάν, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις, έγινε σε συνεργασία με την Ιταλία.
Λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας άλλοι πέντε Έλληνες αφίχθησαν από το Σουδάν στο Τζιμπουτί, με πτήση ιταλικού στρατιωτικού αεροσκάφους, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ευχαριστήσει τον Ιταλό ομόλογό του, Αντόνιο Ταγιάνι, για τη βοήθεια που συνεχίζει να παρέχει η χώρα του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.
«Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από τη συγκεκριμένη χώρα συνεχίζονται, πάντοτε σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.
23 συνολικά οι απεγκλωβισμένοι
Υπενθυμίζεται ότι 10 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το Σουδάν νωρίτερα, και σύμφωνα με σχετική ενημέρωση είναι καλά στην υγεία τους. Άλλοι οκτώ είχαν απεγκλωβιστεί την Κυριακή.
- Τριάντα ευρώ ο ένας – Πώς οι αναπτήρες έγιναν εργαλείο επιβίωσης στη Γάζα
- Συνταγή: Matilda cake
- Αλ Χαμιντίγια: Κρητικοί και η διάλεκτός τους, επιβιώνουν στη Συρία 130 χρόνια μετά την μετανάστευσή τους
- Δεν είναι μόνο η γεύση: Οκτώ λόγοι για να το βάλουμε στο πιάτο μας
- 13η σύνταξη: Η τιμωρητική λογική μιας κατάργησης: «Δεν σας άρεσε; Σας την κόβουμε»
- Δύο μέτρα, δύο σταθμά: Σιγή ιχθύος από την ΕΕ για το Ισραήλ στη Μπιενάλε, «πρόστιμο» για τη Ρωσία
- Είναι το slow summer το μυστικό για καλύτερες διακοπές;
- Το Αιγαίο που πληγώναμε: Παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες καταγγέλλει το «Αρχιπέλαγος»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442