Σουδάν: Εκεχειρία ζητά ο Λευκός Οίκος – Δεν υπάρχει σχέδιο για ειρηνευτική δύναμη
Οι χιλιάδες Αμερικανοί που παραμένουν στο Σουδάν προτρέπονται να βρουν ασφαλές καταφύγιο
Ο Λευκός Οίκος ζήτησε απόψε από τις εμπόλεμες πλευρές του Σουδάν να κηρύξουν αμέσως εκεχειρία και να διασφαλίσουν ότι οι άμαχοι θα προστατευθούν, καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους πολίτες τους από τη χώρα αυτή.
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν είπε στους δημοσιογράφους ότι Αμερικανοί πολίτες άρχισαν να φτάσουν στο Πορτ Σουδάν και οι ΗΠΑ τους παρέχουν διευκολύνσεις για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Διευκρίνισε όμως ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο των ΗΠΑ να αναπτύξουν ειρηνευτική δύναμη στο Σουδάν.
Ο Σάλιβαν επανέλαβε τη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ότι οι ΗΠΑ θα ήθελαν να επαναλειτουργήσει η διπλωματική αντιπροσωπεία τους στο Σουδάν μόλις αυτό καταστεί ασφαλές.
Προς το παρόν, χιλιάδες Αμερικανοί που βρίσκονται στο Σουδάν – πολλοί έχουν διπλή υπηκοότητα – προτρέπονται να βρουν ασφαλές καταφύγιο.
«Θα θέλαμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερους Αμερικανούς μπορούμε», είπε ο Σάλιβαν, σημειώνοντας ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να βοηθήσουν οι ΗΠΑ στον απεγκλωβισμό τους δια ξηράς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αργυροπελεκάνοι: Τι έδειξε έρευνα για την απώλειά τους στη Μικρή Πρέσπα κατά 60%, λόγω της γρίπης των πτηνών
- Κανένα περιθώριο για πρόσθετα μέτρα στο αγροτικό από Μητσοτάκη – «Οι παρεμβάσεις έχουν ανακοινωθεί»
- Παπασταύρου: «Με τη συμφωνία για το αμερικανικό φυσικό αέριο υλοποιείται το όραμα της Ελλάδας να καταστεί ενεργειακός κόμβος»
- «Αυτή η ντροπή δεν ανήκει στις γυναίκες»: Η διττή ζωή μιας επιζήσασας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
- Η Σάκκαρη έκανε το χτύπημα της χρονιάς και… τρελάθηκε (vids)
- Οι ΗΠΑ επέλεξαν τον καπιταλισμό των κανονιοφόρων – Ο κόσμος θα γίνει φτωχότερος και λιγότερο ασφαλής






