Εξοργίζει η εκ νέου πρόσληψη ενός από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στον θάνατο της Αφροαμερικανής Μπριόνα Τέιλορ, η οποία σκοτώθηκε τον Μάρτιο του 2020 κατά τη διάρκεια εφόδου στο σπίτι της.

Ο Myles Cosgrove, ο οποίος είχε απολυθεί μετά από ακόμα μία δολοφονία Αφροαμερικού από λευκούς αστυνομικούς, προσελήφθη στο γραφείο του σερίφη στην κομητεία Carroll. Ο Cosgrove είχε απολυθεί επειδή παραβίασε τις διαδικασίες χρήσης βίας και δεν χρησιμοποίησε κάμερα σώματος κατά τη διάρκεια της εφόδου στο σπίτι της Μπριόνα.

Το γεγονός ότι κανείς από τους αστυνομικούς που κατηγορήθηκαν για το θάνατο δεν καταδικάστηκε και οι λόγοι για τους οποίους ο Cosgrove απολύθηκε ήταν ο λόγος που προσέλαβαν τον αστυνομικό εκ νέου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του γραφείου του σερίφη.

Η Μπριόνα σκοτώθηκε στις 13 Μαρτίου 2020 από αστυνομικούς που είχαν ένταλμα έρευνας για ναρκωτικά.

Σύμφωνα με το AP, έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα διαμαρτυρία για τη μεταφορά του αστυνομικού σε άλλο τμήμα.

«Έριξε 16 σφαίρες»

Ο Cosgrove έριξε 16 σφαίρες στο σπίτι της Μπριόνα αφότου έσπασαν την εξώπορτα και σύμφωνα με τα ευρήματα της βαλλιστικής, ερευνητές πιστεύουν ότι αυτός έριξε τη μοιραία σφαίρα που τη σκότωσε.

Η δολοφονία της 26χρονης αφροαμερικανής νοσηλεύτριας προκάλεσε κύμα αγανάκτησης σ’ όλη τη χώρα και τ’ όνομά της βρισκόταν ανάμεσα σ’ εκείνα που φώναζαν οι συμμετέχοντες στις μαζικές κινητοποιήσεις απ’ άκρου σ’ άκρο των ΗΠΑ εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας το 2020, σ’ αντίδραση για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη.