Διαδηλώσεις στην Γαλλία: Διέρρηξαν το κατάστημα της Louis Vuitton στα Ηλύσια Πεδία
Οι διαδηλωτές στην Γαλλία διέρρηξαν το κατάστημα της Louis Vuitton στα Ηλύσια Πεδία.
Για ακόμα μία μέρα συνεχίζονται οι απεργίες στην Γαλλία λόγω του νόμου που αλλάζει το όριο ηλικίας των συνταξιούχων. Αυτήν την ώρα, έντονα επεισόδια εκτυλίσσονται στο Παρίσι. Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, οι διαδηλωτές στην Γαλλία διέρρηξαν το κατάστημα της Louis Vuitton στα Ηλύσια Πεδία.
Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται μία ημέρα πριν από την πολυαναμενόμενη ετυμηγορία του Συνταγματικού Συμβουλίου την Παρασκευή σχετικά με τη νομιμότητα του νομοσχεδίου.
Εν αναμονή της απόφασης του Συνταγματικού Συμβουλίου Γαλλίας
Οι σημερινές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται μία μέρα πριν αποφανθεί το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας ως προς το αν ήταν συμβατές προς το γαλλικό Σύνταγμα οι διαδικασίες που ακολούθησε η κυβέρνηση στο ζήτημα της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά και ως προς το αν είναι εφικτή η διενέργεια δημοψηφίσματος επί του ζητήματος, όπως έχουν ζητήσει τα κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης.
Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στο Παρίσι με τους προέδρους της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας, καθώς επίσης και με ορισμένους υπουργούς. Σύμφωνα με το προεδρικό Μέγαρο, τις ερχόμενες ημέρες ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των συνδικάτων.
- Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ θα αγοράζουν πετρέλαιο στις διεθνείς τιμές – «Δεν τους χρωστάμε τίποτα» λέει η PDVSA
- Η Μπαρτσελόνα διέλυσε τη Μπιλμπάο (5-0) και πέρασε στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ
- Το πολιτικό φλερτ Καρυστιανού – Φαραντούρη και η αντίφαση για τις συνεργασίες με το «παλιό» κομματικό σύστημα
- Κρήτη: Στη φυλακή 74χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος, προκάλεσε τροχαίο και απείλησε αστυνομικό
- «Συμφωνία της Γιουνάιτεντ με τον Σόλσκιερ»
- «Γιατί έγινα διπλός κατάσκοπος; Για τα λεφτά» – Ο ολέθριος, λουσμένος στη βότκα, προδότης της CIA Όλντριτς Έιμς στους NYT




