Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW XM 50e: Το άλλο άκρο

BMW XM 50e: Το άλλο άκρο

Αμέσως μετά την αποκάλυψη της εκκωφαντικής κορυφαίας έκδοσης της XM με τα διακριτικά Red Label και ισχύ 740 ίππων ως του ακριβότερου, μεταξύ πολλών άλλων, μοντέλου που έχουν διαθέσει ποτέ οι Βαυαροί, η BMW καταπιάνεται με το άλλο άκρο της γκάμας του super SUV

Oι περισσότεροι θα θεωρούσαν ότι με την πρόσφατη αποκάλυψη της ΧΜ Red Label, της κορυφαίας έκδοσης του πρώτου μοντέλου της BMW εξολοκλήρου εξελιγμένου από τμήμα Μ, μετά την ιστορική Μ1, η βαυαρική φίρμα θα ολοκλήρωνε τον κύκλο που έχει να κάνει με ένα από τα πλέον πληθωρικά και επιβλητικά μοντέλα της ιστορίας της.

Η ίδια ωστόσο φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη, φιλοδοξώντας να προσφέρει την ΧΜ σε ένα πλατύτερο κοινό από όσο επιτρέπουν τα υπερβατικά χαρακτηριστικά της και οι διόλου ευκαταφρόνητες τιμές της.

Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό, όπως άφησε να εννοηθεί η βαυαρική φίρμα με την δημοσιοποίηση ενός video teaser λίγων δευτερολέπτων, θα υπάρξει και μια ακόμα έκδοση για το πληθωρικό SUV η οποία και θα πάρει θέση στην βάση της γκάμας της.

Η νέα έκδοση θα υιοθετήσει τα διακριτικά 50e και αντί του V8 κινητήρα που εφοδιάζει τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις της ΧΜ θα επωφεληθεί από των μικρότερο V6 των 3,0 λίτρων πάντα σε plug-in υβριδική διαμόρφωση με την συνδρομή ενός ηλεκτρικού μοτέρ και μιας μπαταρίας 22,1 kWh όπως άλλωστε υποδηλώνει το γράμμα «e» της ονομασίας του.

Aν και προς το παρόν η BMW δεν ανακοινώνει μεγέθη για την νέα έκδοση της ΧΜ, η παρουσία ενός αντίστοιχου συνόλου στην αθέατη πλευρά της M760e εξασφαλίζει 570 ίππους και 569 Nm ροπής χωρίς να αποκλείεται βέβαια να υπάρξουν και οι εκπλήξεις με δεδομένη την ιδιαιτερότητα του super SUV. Εκτός από τη διόλου ευκαταφρόνητη ισχύ, η νέα έκδοση αναμένεται να προσφέρει και μια αξιοπρεπή ηλεκτρική αυτονομία η οποία αναμένεται να υπερβαίνει τα 80 χλμ.

Από σχεδιαστικής άποψης, η νέα έκδοση ακολουθεί πιστά τις προδιαγραφές των υπόλοιπων εκδόσεων διαλέγοντας για τον εαυτό της ένα σχεδόν φωσφορίζον κίτρινο χρώμα το οποίο συνδυάζεται με μαύρες λεπτομέρειες στο μπροστινό τμήμα, στους τροχούς, στους θόλους και στα κατώτερα πλευρά τμήματα που δημιουργούν μια έντονη αντίθεση, κάνοντας ακόμα πιο ορατή την ούτως ή άλλως πληθωρική παρουσία του.

Αυτό που δεν έχει ανακοινώσει η βαυαρική φίρμα είναι το χρονιοδιάγραμμα άφιξης της νέας έκδοσης η οποία ωστόσο δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη παίρνοντας θέση δίπλα στην ΧΜ Red Label στην επικείμενη έκθεση της Σαγκάης.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024