Τρένο: Σήμερα τα πρώτα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη μετά το δυστύχημα στα Τέμπη
Πρόκειται για δύο εμπορικές αμαξοστοιχίες της Hellenic Train
Τα δύο πρώτα δρομολόγια αμαξοστοιχιών μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν σήμερα το βράδυ μετά την τραγωδία στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.
Όπως ανακοινώθηκε από την Hellenic Train ξεκινούν σήμερα, 29 Μαρτίου, δύο εμπορικές αμαξοστοιχίες από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, με ώρα αναχώρησης 22:20 και από Θεσσαλονίκη προς Θριάσιο, με ώρα αναχώρησης 21:45.
Οι διαπραγματεύσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες η επανεκκίνηση των εμπορευματικών δρομολογίων της εταιρίας πραγματοποιείται μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΟΣΕ και της Hellenic Train.
Αυτά τα πρώτα δρομολόγια θα αποτελέσουν ένα κρίσιμο τεστ για την επανέναρξη και των επιβατικών δρομολογίων, κάτι, που αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας τη Δευτέρα 3 Απριλίου.
Η ασφάλεια του δικτύου άλλωστε βρέθηκε και στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με εκπροσώπους του μετρό.
- Πετρέλαιο: Οι τιμές παραμένουν υψηλές, αλλά δεν παρουσιάζουν τις απότομες ανόδους των τελευταίων ημερών
- Καζακστάν: Εγκρίθηκε σε δημοψήφισμα το νέο, αμφιλεγόμενο Σύνταγμα της χώρας
- Ο Τραμπ ζητά βοήθεια από την Κίνα και πιέζει το ΝΑΤΟ να συμμετάσχει στο άνοιγμα του Ορμούζ
- Η κυβέρνηση του Ιράν ανακοίνωσε αύξηση 60% στον κατώτατο μισθό
- Γαλλία: Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η έκβαση των δημοτικών εκλογών στις μεγάλες πόλεις
- Ιράν: Δεν θα συμμετέχει η Γερμανία σε επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ, ξεκαθαρίζει ο Βάντεφουλ

