Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: «Εξαφανίστηκαν η Hellenic Train και ο ΟΣΕ» - Ακυρώθηκαν οι εκπαιδεύσεις των μηχανοδηγών, καταγγέλλει ο Κώστας Γενιδούνιας

Τέμπη: «Εξαφανίστηκαν η Hellenic Train και ο ΟΣΕ» – Ακυρώθηκαν οι εκπαιδεύσεις των μηχανοδηγών, καταγγέλλει ο Κώστας Γενιδούνιας

Ο Κώστας Γενιδούνιας μίλησε στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο μετά την τραγωδία στα Τέμπη μίλησε ο Κώστας Γενιδούνιας, πρόεδρος των μηχανοδηγών.

Ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), ενός από τα σωματεία που είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει για τα χρόνια προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου, κατήγγειλε ότι Hellenic Train και ΟΣΕ «έχουν εξαφανιστεί εδώ και 28 ημέρες», δηλαδή μετά το τραγικό δυστύχημα.

Ο κ. Γενιδούνιας αποκάλυψε, μάλιστα, ότι ο ΟΣΕ ακύρωσε τις εκπαιδεύσεις των μηχανοδηγών που είχαν προγραμματιστεί για τις 8 και τις 15 Μαρτίου, καθώς οι εκπαιδευτές διαμαρτυρήθηκαν ότι στις σήραγγες δεν λειτουργούσε τίποτα.

Ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ τόνισε ότι τα πιστοποιητικά των μηχανοδηγών είναι ελέγχονται με αυστηρό τρόπο από τα σωματεία.

Η καταγγελία του Κώστα Γενιδούνια

Η ανακοίνωση του ΟΣΕ που το αποδεικνύει

Ο Κώστας Γενιδούνιας έχει δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την ανακοίνωση του ΟΣΕ για την ακύρωση των εκπαιδεύσεων των μηχανοδηγών.

Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Από τους 120 μηχανοδηγούς του Ρέντη, έληξαν τα πιστοποιητικά των 40 περίπου στις σήραγγες. Η αρμόδια υπηρεσία της Hellenic είχε φροντίσει να προγραμματίσει την εκπαίδευση /ανανέωση του πιστοποιητικού (κάθε 3 χρόνια η διαδικασία) καθώς το Σωματείο μας ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ εκπτώσεις σε αυτά τα ζητήματα.

Εδώ βλέπουμε την απάντηση για τις 15/3 (υπάρχει και άλλη). Στο δια ταύτα τώρα. Για την διαδρομή προς Κιάτο απαιτούνται 17 μηχανοδηγοί καθημερινά. Έχουμε 70 πιστοποιημένους. Αν κάποιος πιστεύει ότι τα δρομολόγια δεν γίνονται επειδή δεν υπάρχουν πιστοποιητικά, μάλλον δεν ξέρει μαθηματικά. Σε όσους αναπαράγουν σενάρια για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και την «εξαφάνιση» όλων των υπευθύνων (που είναι η πολιτική ηγεσία, ο γενικός γραμματέας του ΥΜΕ που ερχόταν στις κοπές πίτες και «κρύβεται» 28 μέρες τώρα, οι διοικήσεις των εταιρειών), να παρακαλέσω να ενημερώνονται από συνδικαλιστές, «πηγές» που γνωρίζουν. Αυτά και καλημέρες».

Η ανάρτηση στο Facebook

Απολογείται σήμερα ο τρίτος σταθμάρχης

Σήμερα απολογείται ο τρίτος σταθμάρχης για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Θυμίζουμε ότι ήδη έχει προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης, ενώ χθες απολογήθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης που έμεινε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 10.000 ευρώ.

Ο τρίτος σταθμάρχης θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, μεταξύ αυτών και για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο για να διορθωθούν.

Αυτός αναμένεται να υποστηρίξει ότι το δυστύχημα έγινε στις 23:05 και εκείνος έτσι κι αλλιώς στις 23:00 η ώρα έπρεπε να έχει φύγει.

Σημειώνεται ότι ο ειδικός εφέτης ανακριτής κάλεσε άλλους δύο συμβασιούχους σταθμάρχες να καταθέσουν χθες, καθώς επιχειρεί να αποκτήσει την πλήρη εικόνα για το πώς γινόταν στην πράξη η οργάνωση των βαρδιών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο «κάδρο» των ευθυνών μπαίνουν ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και εργολάβοι αφού ο ειδικός εφέτης ανακριτής ερευνά πώς λειτουργούσε συνολικά ο ελληνικός σιδηρόδρομος.

Στις 30 Μαρτίου η απολογία του επιθεωρητή κυκλοφορίας

Στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», όπου μίλησε ο Κώστας Γενιδούνιας, μίλησε και ο δικηγόρος του επιθεωρητή κυκλοφορίας που θα απολογηθεί με πολυσέλιδο υπόμνημα την Πέμπτη 30 Μαρτίου.

Ο Γιάννης Γλύκας υποστήριξε ότι ο εντολέας του δεν φέρει ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και ότι η αρμοδιότητά του ήταν να προτείνει βάρδιες, οι οποίες θα περνούσαν από έγκριση από τον Διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ.

«Ο επιθεωρητής δεν προσπαθεί να πει ότι δεν έχει ευθύνη, γιατί πραγματικά δεν έχει. Επί 15 ημέρες βάλλεται χωρίς να υπάρχουν στοιχεία γι’ αυτό. Η μοναδική του εμπλοκή είναι η σύνταξη ενός προγράμματος, που ουσιαστικά είναι πρόταση προς τον Διευθυντή Κυκλοφορίας, που αποκλειστικά εγκρίνει εκείνος», εξήγησε.

«Ο επιθεωρητής δεν ενημερώθηκε για την καθυστέρηση του Intercity»

«Στη βάρδια 23:00 με 07:00 θα περνούσαν από την Λάρισα τέσσερις εμπορικές αμαξοστοιχίες με απλή διέλευση, χωρίς κόσμο. Δύο θα έφταναν στη Λάρισα και θα σταματούσαν εκεί από Βόλο και Θεσσαλονίκη. Άλλες δύο θα έφευγαν από Λάρισα και πήγαιναν αντίστοιχα σε Βόλο και Θεσσαλονίκη. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπήρχε κίνδυνος. Το Intercity θα περνούσε 22:12 που εκεί έχει τοποθετήσει τρεις ανθρώπους. Το τρένο καθυστέρησε για μία ώρα, για την οποία καθυστέρηση δεν ενημερώθηκε από κανέναν», είπε ο κ. Γλύκας.

Όπως εξήγησε ο συνήγορος του επιθεωρητή, η ενημέρωση αυτή γίνεται μέσω υπηρεσιακής επικοινωνίας, η οποία καταγράφεται, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει κάποια σχετική καταγραφή.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024