Τρένα: Δεν θα ξεκινήσουμε τα δρομολόγια αν δεν μας ενημερώσουν για τα μέτρα ασφάλειας, ξεκαθαρίζει ο Κώστας Γενιδούνιας
Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών εξήγησε ότι οι ίδιοι δεν πρόκειται να μπουν στα τρένα αν δεν παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μεταφορών.
Για την ανάγκη να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας πριν από την επανέναρξη των σιδηροδρομικών δρομολογίων μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, δηλαδή του σωματείου των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας.
Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών ξεκαθάρισε ότι «δεν θα βάλουμε το κεφάλι μας στην γκιλοτίνα» αφού τα σοβαρά προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο παραμένουν και μετά την τραγωδία στα Τέμπη και ότι «δεν θα ξεκινήσουμε» τα δρομολόγια όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.
«Στην συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη εμείς οι μηχανοδηγοί δεν ήμασταν, εμείς που οδηγούμε τα τρένα δεν προσκληθήκαμε, πήγε η Ομοσπονδία των σιδηροδρομικών… Εμείς που καταγγείλαμε όλα αυτά ως σωματείο δεν ήταν κανείς», σημείωσε στον Ant1 ο κ. Γενιδούνιας.
«Ενημερωθήκαμε με ένα draft για κάποιες προτάσεις. Έχουμε κι εμείς να κάνουμε, πολλές», συνέχισε, καθώς αυτές που έγιναν δεν ικανοποιούν.
«Διαβάσεις που δεν λειτουργούν και δεν φυλάσσονται»
«Περιμέναμε ότι επειδή υπάρχουν υπηρεσιακά στελέχη που δίνουν στον υπουργό τις κατευθύνσεις, κάποια πράγματα έπρεπε να έχουν λυθεί. Έχουν π.χ. ανακοινώσει ότι την άλλη Τρίτη ξεκινούν δρομολόγια προς Φλώρινα, Δράμα, γραμμές που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις επικοινωνίες.
Στις 27 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν το δυστύχημα στα Τέμπη, στη γραμμή προς Στρυμώνα που είναι να λειτουργήσει την Τρίτη έχουμε διαβάσεις που δεν λειτουργούν και δεν φυλάσσονται. Δεν γνωρίζουμε αν έχει λυθεί το θέμα. Μας λένε ότι θα ξεκινήσει η γραμμή… Μας το δίνουν γραπτώς, “δεν λειτουργούν”, “δεν φυλάσσονται”», τόνισε ο κ. Γενιδούνιας.
«Τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Να σταματάμε σε διαβάσεις με μεγάλη κυκλοφορία … Σε γραμμές που κυκλοφορούν και εμπορικά … Στη γραμμή προς Στρυμώνα που είναι να λειτουργήσει την Τρίτη, ένα τρένο μήκους 400-500 μ. πώς θα περάσει;», αναρωτήθηκε.
Ο Γενιδούνιας τόνισε, επίσης, ότι «έχουμε θιγεί από αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες. Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει η θεωρία του ανθρώπινου λάθους, αλλά και δεν θα βάλουμε τους εαυτούς μας στην γκιλοτίνα».
«Να μας πουν αναλυτικά τι έχουν προτείνει. Δεν διαβάζουμε τίποτα για τις σήραγγες, για τις επικοινωνίες. Για τη γραμμή προς Στρυμώνα, Φλώρινα, Δράμα, δεν ακούσαμε αν οι διαβάσεις θα λειτουργούν. Τι πιστεύουν, ότι θα ξεκινήσουμε την Τρίτη αν μας δώσει κάποιος χαρτί ότι δεν λειτουργούν; Δεν θα ξεκινήσουμε».
- Ιράν: 38 νεκροί και πάνω από 400 τραυματίες από τις 22 Ιουνίου – Επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Συρία
- Ανεξάρτητος βουλευτής και ο Διονύσης Καλαματιανός
- Βριλήσσια: Σκύλος επιτέθηκε σε 66χρονο τον τραυμάτισε και σκότωσε το σκυλάκι του – Χειροπέδες στην ιδιοκτήτρια
- Συμπληρώματα διατροφής σκύλου: Πότε είναι απαραίτητα για την υγεία του
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φορτούνα Σιτάρντ στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας
- Κιμ Καρντάσιαν: Πέθανε η γιαγιά της – Το συγκινητικό μήνυμα της οικογένειας
- Ανεξαρτητοποιήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη – Τις επόμενες ημέρες παραιτείται και απο αντιπρόεδρος της Βουλής
- Το τελευταίο αντίο στη μεγάλη ηθοποιό Μάρω Κοντού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442