Τέμπη: «Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να λειτουργεί «με εντολή Μητσοτάκη»» λέει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Στο στόχαστρο και ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Με μια αιχμηρή ανακοίνωση σχολιάζει την επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πρός τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο για την αναβάθμιση της έρευνας σχετικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.
«Το περιεχόμενο και το ύφος της σημερινής επιστολής του πρωθυπουργού προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταδεικνύουν πώς αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία τους θεσμούς της Πολιτείας», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.
«Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να λειτουργεί «με εντολή Μητσοτάκη». Ούτε επιτρέπεται στον κ. πρωθυπουργό να εκδίδει κατευθυντήριες οδηγίες προς δικαστές και εισαγγελείς για αυτονόητες οφειλόμενες ενέργειες και διαδικασίες σε ανοιχτές ποινικές δικογραφίες» προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη.
Στο στόχαστρο και ο Αδ. Γεωργιάδης
Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επικρίνε ακόμη και τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη «που προσβάλλει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού επιχειρώντας χυδαία να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για τον θάνατο 57 συμπολιτών μας. Ας μην ψάχνουν καταφύγιο σε φτηνά μικροκομματικά παιχνίδια και ας ανταποκριθούν στη σοβαρότητα των στιγμών».
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι «σε κάθε ισχυρή δημοκρατία, η Δικαιοσύνη γνωρίζει την αποστολή της, τον τρόπο λειτουργίας της και την αξία των αποδεικτικών μέσων. Δεν περιμένει κανέναν να της υποδείξει πότε και πώς θα κινηθεί. Είμαστε βέβαιοι ότι έτσι πράττει και θα πράξει και στην υπόθεση των Τεμπών. Ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη».
- Αναστάτωση στον Πειραιά: Ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο λόγω βλάβης – Το προσέδεσαν ρυμουλκά
- Παναθηναϊκός: Φτάνει στην Αθήνα μέσα στην ημέρα ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις
- Διάσκεψη Μονάχου: «Μας έτεινε το χέρι αντί να μας ρίξει γροθιά, αλλά τίποτα δεν άλλαξε» – Δεν έπεισε ο Ρούμπιο
- Κατάκολο: Ειδικό συνεργείο για την απομάκρυνση του βράχου που αποκολλήθηκε – Εκκενώθηκαν δέκα κατοικίες
- Καίτη Γαρμπή: «Έχει ωραίες φωνές, αλλά για τη συνθήκη της Eurovision θα είναι πάρα πολύ καλός ο Akylas»
- Ανδρουλάκης σε ΚΟΕΣ: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να τελειώσουμε οριστικά με το «επιτελικό κράτος»
- Τα νεότερα για τον Μουστάφα Φαλ: Το χρονοδιάγραμμα επιστροφής και η τελευταία κενή θέση στη Euroleague (vid)
- Κομισιόν: Καμπανάκι για το ελληνικό χρέος – Πώς μπορεί να γίνει επικίνδυνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442