Στο πένθος έχει βυθιστεί η χώρα μετά την πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και οι εγκαυματίες και δεκάδες ακόμη αγνοούνται.

Σύμφωνα με την μέχρι τελευταία επίσημη ενημέρωση, οι νεκροί ανέρχονται στους 38. Από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν εξιτήριο και παραμένουν για νοσηλεία 57 επιβάτες, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στη χώρα κηρύχθηκε εθνικό πένθος για τα θύματα. Συγκεκριμένα, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τίθεται σε ισχύ έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Ο Γιάννης Αγγελάκας σε ένδειξη σεβασμού στους ανθρώπους που χάθηκαν καθώς και στις οικογένειές τους, ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται οι συναυλίες του με τους 100ºC σε Γιάννενα (3/3) και Κέρκυρα (4/3).

Έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του: «Aντί για την Άνοιξη η πρώτη μέρα του Μάρτη έφερε πόνο και θλίψη. Σε ένδειξη σεβασμού στους ανθρώπους που χάθηκαν καθώς και στις οικογένειές τους, αναβάλλουμε τις συναυλίες μας σε Γιάννενα 3/3 και Κέρκυρα 4/3».

Η ανάρτησή του