
Qatargate: «Βγαίνουν» εκτός κάδρου ευθυνών η σύζυγος και η κόρη του Παντσέρι
Όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, το Βέλγιο θα αποσύρει το αίτημα για έκδοση της κόρης και της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι.
Την αλλαγή της στάσης των βελγικών Αρχών στην υπόθεση του Qatargate, αναφορικά με τα μέλη της οικογένειας του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι αποκαλύπτουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία των Βρυξελλών πρόκειται να αποσύρει το αίτημα έκδοσης, από την Ιταλία στο Βέλγιο, της κόρης και της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι.
Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να συνδέεται με την απόφαση του Αντόνιο Παντσέρι να συνεργαστεί, ως «μετανοημένος», με τη βελγική δικαιοσύνη.
«Η αλλαγή στάσης», σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης της Σίλβια Παντσέρι και Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, «συμπεραίνεται από επίσημο έγγραφο, το οποίο κοινοποιήθηκε τις προηγούμενες ώρες», όπως γράφει η εφημερίδα La Stampa.
Σήμερα το πρωί, οι δικηγόροι της Σίλβια Παντσέρι ανακοίνωσαν ότι προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας κατά της απόφασης του Εφετείου της Μπρέσια, να εκδοθεί η πελάτισσά τους στο Βέλγιο.
Η σχετική ετυμηγορία για την έκδοση της κόρης και της συζύγου του Παντσέρι αναμένεται στις 31 Ιανουαρίου. Αν, όμως, επιβεβαιωθεί και επίσημα η αλλαγή στάσης των Βέλγων εισαγγελέων, θα σημαίνει ότι πλέον η διαδικασία στερείται αντικειμένου.
«Θα πρέπει να δούμε αν η απόφαση αυτή συνεπάγεται την απελευθέρωση της Σίλβια Παντσέρι και της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι», δήλωσε ένας από τους δυο συνηγόρους υπεράσπισης των συγγενών του Παντσέρι. Υπενθυμίζεται ότι οι δυο γυναίκες βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό στη βόρεια Ιταλία.
- Εγκρίθηκε η αποκατάσταση και ανάδειξη σημαντικού Αρχαίου Θεάτρου
- Νέα Δημοκρατία: Η ιδεολογική της τοποθέτηση διά στόματος του ιδρυτή της
- Εξαρθρώθηκαν δύο συμμορίες που συνεργάζονταν στις κλοπές αυτοκινήτων και στη διακίνηση ναρκωτικών – 18 συλλήψεις
- Κάτω Τιθορέα: Προφυλακίστηκαν οι έξι από τους οκτώ συλληφθέντες για τη ληστεία – Ένταση στην Ευελπίδων
- Χωρίς Φουρνιέ, Μιλουτίνοφ και Γουόκαπ στη Ρόδο ο Ολυμπιακός
- Σενάριο κατάρρευσης των εφοδιαστικών αλυσίδων – Πώς μπορεί να αποφευχθεί η πείνα εκατομμυρίων ανθρώπων





