Πλεύρης: Υπάρχουν ελλείψεις σε εισπνεόμενα – Πλήρης κάλυψη σε αντιβιώσεις και παιδικά σιρόπια
«Εκεί που υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ επαρκούν και μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερες», εξήγησε ο υπουργός Υγείας
Για τις ελλείψεις σε φάρμακα αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιατρικά νοσοκομεία μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιατρικά νοσοκομεία είναι οι κλίνες ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν μόνο 55 κλίνες ΜΕΘ σε νοσοκομεία Παίδων, από τις οποίες οι 32 είναι στην Αττική και οι 23 στην περιφέρεια.
Ειδικότερα, στην περιφέρεια υπάρχουν 10 ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, 6 ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ, 7 ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου, ενώ δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Θράκη.
Στην Αττική υπάρχουν 11 ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, 9 ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, 6 ΜΕΘ στο Παίδων Πεντέλης και 6 ΜΕΘ στο Αττικό Νοσοκομείο.
Πιέσεις στα νοσοκομεία
«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ σε νοσοκομεία που δεν έχουν ΜΕΘ Παίδων. Είναι τελείως διαφορετικό να έχεις για παράδειγμα πέντε κλίνες ΜΕΘ ενηλίκων και να τις αυξήσεις σε 8 ή 10, και τελείως διαφορετικό να μην υπάρχει ΜΕΘ Παίδων. Εκεί που υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ επαρκούν και μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερες», εξήγησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και συμπλήρωσε πως πρέπει δοθεί έμφαση στο δίκτυο γρήγορων διακομιδών.
Ακόμη, δήλωσε πως τα νοσοκομεία που δέχονται πίεση στις εφημερίες θα έχουν βοήθεια από ιδιωτικές δομές. «Ωστόσο στα νοσοκομεία Παίδων είναι πιο δύσκολο, γιατί δεν έχουμε άλλες δομές να ενισχύσουμε. Είναι συγκεκριμένες οι δομές», είπε ο υπουργός Υγείας.
Σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων ανέφερε πως όντως υπάρχει πρόβλημα, το οποίο όμως έχει ήδη αρχίσει να μπαίνει σε τροχιά ομαλοποίησης.
«Πολλές από τις ελλείψεις είναι στα εισπνεόμενα. Αντιβιώσεις αυτή τη στιγμή έχουμε πλήρη κάλυψη σε γενόσημα, όπως και παιδικά σιρόπια», τόνισε.
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442