
Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την αγορά των F-16
Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες για την αγορά των αμερικανικών F-16 από την Τουρκία.
«Οι τεχνικές συνομιλίες ΗΠΑ Τουρκίας για τα F16 ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες στην Ουάσιγκτον/επόμενο στάδιο η ειδοποίηση του Κογκρέσου/η αντίθεση του Γερουσιαστή Μενεντεζ για πώληση-αναβάθμιση παραμένει», αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις ΗΠΑ, Λένα Αργύρη σε ανάρτησή της στο Twitter.
Δείτε τη σχετική ανάρτηση
Οι τεχνικές συνομιλίες ΗΠΑ Τουρκίας για τα F16 ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες στην Ουάσιγκτον/επόμενο στάδιο η ειδοποίηση του Κογκρέσου/η αντίθεση του Γερουσιαστή Μενεντεζ για πώληση-αναβάθμιση παραμένει
— Lena Argiri (@lenaargiri) December 15, 2022
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν ερωτήθηκε από τους Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσινγκτον αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες.
Η στάση Μενέντεζ
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν οι διαπραγματεύσεις έχουν καταλήξει σε συμφωνία, τότε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ οφείλει να ενημερώσει γραπτώς την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Στην πρώτη, ως γνωστόν, συμμετέχει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ που συνεχίζει να είναι υπέρ του «βέτο» στην αγορά των F-16 από την Τουρκία.
Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Τζειμς Ρις (Ρεπουμπλικάνος από το Άινταχο) δήλωσε στην Καθημερινή και τη Λένα Αργύρη ότι: «Για να προχωρήσει μια τέτοια πώληση με την απαραίτητη στήριξη του Κογκρέσου θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστούν πολλά από τα αγκάθια στις σχέσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας».
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε από τη δική του μεριά ότι: «Βάσει της πολιτικής μας, δεν σχολιάζουμε δημοσίως ούτε επιβεβαιώνουμε τις προτεινόμενες αμυντικές μεταφορές έως ότου κοινοποιηθούν επίσημα στο Κογκρέσο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν τη συνεργασία τους με τη σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ, Τουρκία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία έχουν μακροχρόνιους και βαθιούς διμερείς αμυντικούς δεσμούς και η συνεχιζόμενη διαλειτουργικότητα της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ παραμένει προτεραιότητα».
- Βόρεια Μακεδονία: Η Ryanair συμπεριφέρεται εκβιαστικά για να δραστηριοποιηθεί στη χώρα, λέει η κυβέρνηση
- Ο Κασεμίρο έστειλε μήνυμα λατρείας στους οπαδούς της Γιουνάιτεντ
- Shakira: Ιστορική δικαίωση και επιστροφή 64 εκατ. από την Ισπανία – «Βάναυση διαπόμπευση» για φοροδιαφυγή
- Νικηφόρος Μανδηλαράς: «Μην πλησιάσετε το πτώμα»
- Tι άλλαξε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά
- Γιατί οι επενδυτές πουλάνε κρατικό χρέος






