Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδιο Τσαβούσογλου με τη Βελγίδα ΥΠΕΞ για τη διαδήλωση των Κούρδων - Η απάντηση της Λαμπίμπ

Επεισόδιο Τσαβούσογλου με τη Βελγίδα ΥΠΕΞ για τη διαδήλωση των Κούρδων – Η απάντηση της Λαμπίμπ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απαίτησε μέτρα από τη βελγική κυβέρνηση για το PKK - «Η διαδήλωση έγινε στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης. Αν ξέρετε κάτι περισσότερο, να το πείτε», η απάντηση της Χάτζα Λαμπίμπ

Επεισόδιο με τη Βελγίδα ομόλογό του κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα προκάλεσε το υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος είχε την εξοργιστική απαίτηση το Βέλγιο να πάρει μέτρα κατά των Κούρδων και του PKK με αφορμή κουρδική διαδήλωση στην τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες.

Θέλουμε να πάρετε μέτρα εναντίον του PKK

«Θέλουμε να πάρετε μέτρα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, που στη χώρα σας έχει έντονη παρουσία και δράση όπως και στην Ευρώπη. Μόλις χθες έξω απο την πρεσβεία μας (στη χώρα σας) έγιναν διαδηλώσεις με τις σημαίες του PKK και τις φωτογραφίες του αρχιτρομοκράτη Oτσαλάν» είπε προκλητικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μάλιστα επιτέθηκε στη Βελγική κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δεν είναι ειλικρινής στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και πρόσθεσε:

«Όπως δεν μπορούν να γίνονται διαδηλώσεις υπέρ του Ισλαμικού κράτους, έτσι πρέπει να γίνει και στο Βελγιο για το PKK. Οι νόμοι δεν πρέπει να εφαρμόζονται με διαφορετικό τρόπο. Aν είμαστε ειλικρινείς στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Η απάντηση της Βελγίδας

Την πρόκληση του Τούρκου ΥΠΕΞ δεν άφησε αναπάντητη η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Χάτζα Λαμπίμπ, η οποία αμέσως και σε αυστηρό τόνο απευθύνθηκε στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντάς του, ότι οι διαδηλώσεις των Κούρδων έγιναν στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης και της διαδήλωσης. Μάλιστα η Βελγίδα ΥΠΕΞ ζήτησε από τον Τσαβούσογλου, να δηλώσει, αν γνωρίζει κάτι περισσότερο.

«Για τις διαδηλώσεις αν έχετε περισσότερες πληροφορίες να μας τις πείτε, αλλά να ξεκαθαρίσω πως οι διαδηλώσεις έγιναν στα πλαίσια της ελευΘερίας της έκφρασης και της ελευθερίας της διαδήλωσης» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Λαμπίμπ.

Με παραξένεψε η προειδοποίηση που κάνατε

Σχετικά με τις δηλώσεις της Βελγίδας υπουργού Λαμπίμπ σε ό,τι αφορά τις εκλογές που θα διεξαχθούν στην Τουρκία ο Τσαβούσογλου είπε:

«Με παραξένεψε πολύ η προειδοποίηση που κάνετε σχετικά με τις προσεχείς εκλογές. Οι εκλογές στην Τουρκία είναι δημοκρατικές και διάφανες. Αντικατοπτρίζεται πάντοτε η βούληση του λαού. Οι κυβερνήσεις στην Τουρκία αναλαμβάνουν την εξουσία πάντοτε με την ψήφο και επιλογή του λαού και όταν γίνεται αλλαγή γίνεται με την ψήφο του λαού».

Ρατσισμός και ισλαμοφοβία στην Ευρώπη

Ο Τσαβούσογλου σημείωσε πως οι Τούρκοι πολίτες που ζουν στο Βέλγιο επηρεάζονται από τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία που αυξάνεται στην Ευρώπη και ανέφερε:

«Προσμένουμε από την βελγική διοίκηση να κάνει σοβαρά βήματα, να λάβει μέτρα κατά των επιθέσεων εναντίων των τεμένων, των πολιτών μας. Θέλουμε να συνεργαστούμε με το Βέλγιο και στο εξής στα θέματα που αφορούν την τουρκική κοινότητα. Στο θέμα των αιτήσεων για βίζα ζήσαμε ορισμένα προβλήματα και με το Βέλγιο όπως ζήσαμε και με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις δυτικές χώρες. Ορισμένες χώρες έκαναν βήματα για να επιταχύνουν την διαδικασία προσμένουμε την ίδια συμπεριφορά και από το Βέλγιο».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024