Την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου θέλει ο Δήμος Ιωαννίνων
Η παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου είναι αίτημα πολλών ετών του Δήμου Ιωαννίνων καθώς θα δώσει την δυνατότητα ενοποίησης με το Πάρκο Πυρσινέλλα.
Ο Δήμος Ιωαννίνων ξεκινά επίσημα την συζήτηση και την διαπραγμάτευση με το ΤΕΘΑ για την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από πολύμηνες συζητήσεις που είχε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα με τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά.
Τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία έχουν την πρόθεση να παραχωρήσουν το μεγαλύτερο τμήμα του στρατοπέδου στο Δήμο (το τμήμα που είναι ανενεργό) όπως αποτυπώνεται στο σχέδιο «πρωτοκόλλου συνεργασίας και συναντίληψης» που εκπονήθηκε και σύμφωνα με την πλευρά του Δήμου.
Ο Δήμος ενημερώνει πως βρίσκεται σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Ηπείρου η οποία είναι πρόθυμη να βοηθήσει από την πλευρά της ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η προσπάθεια αυτή.
Η παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου είναι αίτημα πολλών ετών του Δήμου Ιωαννίνων καθώς θα δώσει την δυνατότητα ενοποίησης με το Πάρκο Πυρσινέλλα αλλά και κάλυψης ζωτικών αναγκών της πόλης.
Η έναρξη της ουσιαστικής διαπραγμάτευσης αποτελεί καθοριστικό βήμα ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την παραχώρηση και τους όρους με τους οποίους θα γίνει.
- Τζένιφερ Λόρενς – Έμα Στόουν: Τελικά υπάρχει κόντρα ανάμεσα τους;
- Γιατί τα social media προκαλούν τόσο άγχος στην Gen Z;
- Πότε θα σταλούν οι πρώτες κλήσεις από τις «έξυπνες» κάμερες κυκλοφορίας – Δεν θα «σβήνονται» τα πρόστιμα
- Πόσο υγιεινά είναι τελικά τα φρούτα και τα λαχανικά;
- Γιατί οι παμπ στη Βρετανία δεν δέχονται Εργατικούς – «Δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματική ζωή»
- «Ο κόσμος μου όλος» – Το πατρικό σπίτι του εφήβου Ντέιβιντ Μπόουι ανοιχτό στο κοινό από το 2027




