
Η Ιταλία κινδυνεύει από πλημμύρες, κατολισθήσεις και διάβρωση των ακτών
«Ολόκληρη η Ιταλία βρίσκεται σε κίνδυνο»
Περισσότερο από το 90% των δήμων στην Ιταλία κινδυνεύουν από κατολισθήσεις και άλλες φυσικές καταστροφές, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πολιτικής προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσο.
«Το 94% των δήμων κινδυνεύει από πλημμύρες, κατολισθήσεις, διάβρωση των ακτών», δήλωσε ο Κούρτσο στην εφημερίδα La Stampa.
Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστικές εικόνες στην Ίσκια – Στους 7 οι νεκροί και 5 οι αγνοούμενοι
Όπως πρόσθεσε, «ολόκληρη η Ιταλία βρίσκεται σε κίνδυνο».
Ο Κούρτσο έδωσε τη συνέντευξη αφού κατολισθήσεις λάσπης προκάλεσαν καταστροφές το Σάββατο στο νησί Ίσκια και στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους.
Ο επικεφαλής της ιταλικής πολιτικής προστασίας δήλωσε πως η Ίσκια αντιμετώπιζε μεγαλύτερο κίνδυνο επειδή πολλά από τα σπίτια εκεί έχουν χτιστεί παράνομα, όμως υπογράμμισε ότι άλλα τμήματα της Ιταλίας με λιγότερες παραβιάσεις των οικοδομικών κανονισμών είναι επίσης ευάλωτα.
- Παιανία: Τι εκτιμούν οι Αρχές για τον άντρα που βρέθηκε νεκρός με δεματικά γύρω από τον λαιμό του
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Fuel Pass: Πώς λειτουργεί το νέο σύστημα υποβολής αιτήσεων – Όσα πρέπει να προσέξετε
- Άγχος: Πέντε τρόποι που τα «βάζουν» με την ταχυπαλμία
- Γιορτή σήμερα 7 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Στην επιτροπή Δεοντολογίας οι 11 βουλευτές της δικογραφίας του ΟΠΕΚΕΠΕ






