Ουκρανία: Πάνω από 100 Τσετσένοι σκοτώθηκαν στη Χερσώνα σύμφωνα με το Κίεβο
Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, χτυπήθηκαν στρατιώτες που ανέπτυξε ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ.
Πάνω από 100 Τσετσένοι μαχητές χτυπήθηκαν από το ουκρανικό πυροβολικό στην κατεχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις Χερσώνα, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στο Κίεβο και άλλες πηγές.
«Επιθέσεις ακριβείας του πυροβολικού (…) κατέστρεψαν 30 μέλη των δυνάμεων κατοχής στην τοποθεσία Κάτζιρι στην περιφέρεια της Χερσώνας και παγίδευσαν πάνω από 100 εχθρικούς στρατιώτες κάτω από τα συντρίμμια» ανέφερε χθες το ουκρανικό γενικό επιτελείο.
Διαβάστε επίσης: Η «μεγάλη έξοδος» των Ρώσων; – «Ψάχνουν διόδους διαφυγής από τη Χερσώνα»
Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, χτυπήθηκαν στρατιώτες που ανέπτυξε στη Χερσώνα ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ. Ωστόσο το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει ότι οι πληροφορίες τους δεν ήταν δυνατό να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός διοικητής στη Χερσώνα, Σερχίι Χλαν, δήλωσε ότι μονάδα Τσετσένων στάθμευε σε σχολείο χωριού στην άλλη όχθη του ποταμού μετά την απόσυρσή τους από τη Χερσώνα και το πέρασμα του Δνείπερου.
Αποκάλυψαν από μόνοι τους το πού βρίσκονταν αναρτώντας φωτογραφίες τους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης πρόσθεσε, ενώ μίλησε για 40 νεκρούς και 60 παγιδευμένους.
Πηγές προσκείμενες στην τσετσενική αντιπολίτευση έκαναν λόγο για περίπου 100 νεκρούς.
Ο κ. Καντίροφ δεν σχολίασε τις πληροφορίες αυτές. Πάντως χθες εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον «αδύναμο» τρόπο με τον οποίο αντιδρά η Ρωσία στους ουκρανικούς βομβαρδισμούς.
- Project Hail Mary: Τα 141 εκατ. στο box office έδωσαν «ανάσα» στον Ράιαν Γκόσλινγκ
- Ο Τραμπ απέσυρε την απειλή για τις ενεργειακές υποδομές – Δεν δίνουν πλεονέκτημα, συνιστούν έγκλημα πολέμου
- «Πυρά» από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τα «ανεπαρκή μέτρα» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση
- Φυσητήρες βιντεοσκοπήθηκαν να ρίχνουν κουτουλιές – Επιβεβαιώνεται ο θρύλος που ενέπνευσε το «Μόμπι Ντικ»
- Αταμάν: «Εκτός ομάδας ο Χολμς – Είναι θέμα του συλλόγου πλέον»
- Τράπεζα της Ελλάδας: Ενεργειακές ανατριχίλες στον πληθωρισμό



